@ gwozdzt
czysta piendziesiontka* mimo swych plastikowych i "karłowatych' kształtów dla amatora jest całkiem przyzwoita ..
*pisownia również z premedytacją
panowie spokojnie jak bym miał więcej $ to pewnie była by nawet 30D a że nie mam i aparat jest mi potrzebny do typowo amatorskiego użytku (wakacje, imprezy rodzinne, życie czy jakaś domowa sesyjka) a nie do zarabiania... to myślę, że nawet z 300D był bym bardzo zadowolony.
@ adisb
jeżeli twierdzisz, że do typowo amatorskiego użytkowania jest potrzebny Ci aparat to bierz 350d. dokupisz grip'a i będzie PRAWIE jak 20d300d ma wiele ograniczeń które naprawdę z czasem mogłyby Ci sie przydać. no chyba, że pobawisz się w sofcie .. ale mimo tego i tak kupiłbym 350d.
Co powiedzą panowie na ten zestaw:
http://www.allegro.pl/item175294808_...ancja_bcm.html
cena to ok 2tyś. złotych
Z tego co sprawdził właściciel w informacji o zdjęciu to nr 125-2484 po niej można wywnioskować jaki przebieg ma aparat?
a nie lepiej nowe body kupić ? za 1700 i kita za 200. i masz mówke i sie śmiejesz.
nowego body 350d nie kupi za 1700 zł ...
@ adisb
na twoim miejscu kupiłbym samo body 350d na allegro z jeszcze kilku miesięczną gwarancją .. i dokupił odrazu jakiś jaśniejszy obiektyw.
nie wkopuj się w kit'a bo jakość z niego jest co najmniej mizerna
czyli jakiś obiektyw o ogniskowych podobnych do kita kupisz już w cenie ok 500-600 zł
czyli
1800zł - body na kilkumiesięcznej gwarancji
600zł - jakiś cichy z miare dobrym AF obiektyw![]()
Jaki widziałeś obiektyw zaczynający się od 18mm, jasny w cenie 600zł?
adisb: Obiektyw 28-80 jest wąski. W ciasnych pomieszczeniach raczej zdjęcia nie zrobisz :-)
może źle to ująłem
obiektyw nie koniecznie jasny .. ale lepszy jakościowo niż kit![]()