Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Pytanie o RC1

Autsajder1983
    Guest

Domyślnie Pytanie o RC1

Mam pytanie odnośnie RC1.
    Pisze prace dyplomową z fotogrametrii "Wyznaczenie ruchu obiektu metoda stereofotogrametrii". Chodzi o to abym zrobił 2 aparatami (canon 350 D ) zdjęcie poruszającego się obiektu. Musze, więc zrobić zdjęcia w tym samym czasie z tymi samymi parametrami itd. Czy pilot RC1 obsłuży 2 aparaty (otworzy migawki w tym samym czasie) czy nie da rady tak??

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Da radę Na którymś z miniplenerów odpaliliśmy naraz 3 albo 4 aparaty

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Z całą pewnością da radę ;-) Przed chwilą zrobiłem test, postawiłem obok siebie 300D i 33 a następnie pstryknąłem pilotem, zareagowały oba.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Autsajder1983
    Guest

Domyślnie

Byłem dzisiaj na giełdzie już miałem go kupić. Jednak zjadała mnie ciekawość czy da rade i zapytałem się sprzedającej miłej Pani czy da rade odpowiedziała ,że nie. Wstrzymałem się więc z zakupem w celu rozwiania wątpliwości. Bardzo dziękuje za odpowiedzi.

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

No to pytasz sie uzytkownikow ktorzy specjalnie dla Ciebie przetestowali czy da rade, MacGyver podpina 2 aparaty w locie zeby Ci dac odpowiedz, Tomasz na miniplenerze odpalil 3-4 a ty udajesz sie na gielde i pytasz ponownie o to Mila (pewnie nie doinformowana ) pania ktora pewnie nigdy nawet nie sprobowala czegos takiego i watpie zeby pytanie twoje do konca zrozumiala (jak wiekszosc tych milych Pan w Stodole) i w koncu zasugerowany ta odpowiedzia rezygnujesz z zakupu. BEZ SENSU!
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    No to pytasz sie uzytkownikow ktorzy specjalnie dla Ciebie przetestowali czy da rade, MacGyver podpina 2 aparaty w locie zeby Ci dac odpowiedz, Tomasz na miniplenerze odpalil 3-4 a ty udajesz sie na gielde i pytasz ponownie o to Mila (pewnie nie doinformowana ) pania ktora pewnie nigdy nawet nie sprobowala czegos takiego i watpie zeby pytanie twoje do konca zrozumiala (jak wiekszosc tych milych Pan w Stodole) i w koncu zasugerowany ta odpowiedzia rezygnujesz z zakupu. BEZ SENSU!
    Nie pytal ponownie milej pani na gieldzie. Spojrz na godziny postow.
    Kolega NAJPIERW byl na gieldzie i spytal pania, nie kupil i dopiero wieczorem spytal na forum, otrzymawszy twierdzace odpowiedzi zapewne kupi.

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

No i znow wpadka. Trzeba mi posty czytac rano a nie polprzytomny Dzieki za sprostowanie Vitez a autora przepraszam za balagan
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Autsajder1983
    Guest

Domyślnie

Dokadnie tak było: giełda później pytanie na forum. Tak swoją droga zastanawiam się czy nie da rady samemu zbudować takiego pilota:-D Ma może ktos jakiś pomysł na coś takiego??

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Ja sobie zrobiłem - działa
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snow Zobacz posta