Pokaż wyniki od 1 do 10 z 80

Wątek: Tamron 17-50 vs Sigma 17-70

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ctz Zobacz posta
    Proszę o sample, sp3gos@wp.pl
    Wysłane.

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Ja poprosilem o sample tego mega super cudownego i najwspanialsiego obecnie szkla aby dostac dowod w postaci fotek a nie tylko suchej teori ze ma czerwone obroze i USM i pancerny i w ogole.
    JaBlam, nikt nie chce Ci wmówić, że jest to najwspanialsze obecnie szkło. Daleko mu do moim zdaniem najlepszego zooma canona 70-200/4L.
    17-40/4L to najlepszy wybów w tym zakresie biorąc pod uwagę wszystkie za i przeciw. No, jest jeszcze lepszy 16-35/2.8L, ale ten jest już 2 razy droższy.

A poniżej post zapożyczony z innego wątku ale na temat:
    Cytat Zamieszczone przez sadaman Zobacz posta
    Podobnie i ja zaczynałem wymiane obiektywu standartowego na nieco droższe ... nazwijmy to "zamienniki".
    Zacząłem od Sigmy 17-70 - efektem było spore mydło...zatem nim zapłaciłem - oddałem.
    Skusiłem się na Tamiego 17-50...po jednym dniu zwróciłem obiektyw opierając się o wspaniałe efekty powstałe na wskutek FF oraz FB.
    Właściwie zemną to jest tak że sztuke fotografowania dopiero zgłębiam...i niezmienia to faktu że fotografuje amatorsko. Mimo to doszedłem do wniosku że w szkło lepiej zainwestować - i ma się te 99% pewności że będzie wporządku. Dlatego też postanowiłem kupić 17-40 - jak się później okazało szkło bez wad a napewno takie które bez żadnego problemu współpracuje z body - nie jest może najostrzejsze...ale jeśli nie jesteś onanistą ostrości, i nie oglądasz fotek w 300% powiększeniu to bierz Elę.
    Ostatnio edytowane przez Matsil ; 13-03-2007 o 21:08
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Wysłane.
    Dziękuję:-)

Uprawnienia umieszczania postów