Witam. Jestem nowy i z gory przepraszam jesli temat jest w zlym dziale. Moja siostra jest posiadaczem modelu a85. Wczoraj pozyczylem od niej ten sprzecik gdyz kolezanka miala urodziny i wiecie jak to jest na imprezach: aparat poszedl w ludzi, wraca do mnie i oczywiscie cos musialo sie schrzanic. Jestem nowicjusze jesli chodzi o fotografowanie i nie jestem w stanie operowac typowo profesjonalnym slownictwem, mowiac prosto: przycisk ktorym sie robi zdjecie jest wcisniety i nie chce odskoczyc. Tzn. jest wcisniety do polowy czyli jak wlaczam aparat to od razu swieci sie ta pomaranczowa dioda i jak lekko docisne ten przycisk to robi zdjecie. Oczywiscie okolicznosci w ktorych powstalo te uszkodzenie nie sa dla mnie znane, ale mysle ze moglo cos tam poprostu wpasc jakis paproch czy cos. Byc moze to banalny problem, ale prosze o pomoc: co moge zrobic by aparat dzialal jak przed weekendem. Zalezy mi bardzo na oddaniu go sprawnego, gdyz zapewnialem siostre ze nic sie z nim nie stanie. Jesli ktos jest w stanie mi cos poradzic bede bardzo wdzieczny.