Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: problem z guzikiem

hwalik
    Guest

Domyślnie problem z guzikiem

Witam. Jestem nowy i z gory przepraszam jesli temat jest w zlym dziale. Moja siostra jest posiadaczem modelu a85. Wczoraj pozyczylem od niej ten sprzecik gdyz kolezanka miala urodziny i wiecie jak to jest na imprezach: aparat poszedl w ludzi, wraca do mnie i oczywiscie cos musialo sie schrzanic. Jestem nowicjusze jesli chodzi o fotografowanie i nie jestem w stanie operowac typowo profesjonalnym slownictwem, mowiac prosto: przycisk ktorym sie robi zdjecie jest wcisniety i nie chce odskoczyc. Tzn. jest wcisniety do polowy czyli jak wlaczam aparat to od razu swieci sie ta pomaranczowa dioda i jak lekko docisne ten przycisk to robi zdjecie. Oczywiscie okolicznosci w ktorych powstalo te uszkodzenie nie sa dla mnie znane, ale mysle ze moglo cos tam poprostu wpasc jakis paproch czy cos. Byc moze to banalny problem, ale prosze o pomoc: co moge zrobic by aparat dzialal jak przed weekendem. Zalezy mi bardzo na oddaniu go sprawnego, gdyz zapewnialem siostre ze nic sie z nim nie stanie. Jesli ktos jest w stanie mi cos poradzic bede bardzo wdzieczny.

Domyślnie

isc do serwisu, nacisnac i poruszac w kazda strone, lekko przy**ac, isc do serwisu

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

spróbuj docisnąć i obrócić przycisk (pokręcić). Inaczej niezbędny będzie demontaż obudowy, czyli lepiej serwis.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Docent68
    Guest

Domyślnie

Myslę, że możesz spróbować dmuchnąć spręzonym powietrzem - jak paproch może wyleci, inaczej serwis, bo sam raczej możesz mu jeszcze "dołożyć"

Trochę na marginesie - jeśli pozyczasz, zapewniasz, że wróci nieuszkodzony, a potem, na jakiejś imprezie, puszczasz go "go ludzi" to... sam sobie dopisz.

Uprawnienia umieszczania postów