Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: [adamtg] Moja galeria...

Coś już napisał
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie [adamtg] Moja galeria...

Moja przygoda z fotografią zaczęła chyba dziedzicznie (po tacie) troszkę już trwa, i w końcu postanowiłem wrzucić kilka fotografii na sieć, by poznać opinie szerszej publiczności na ich temat.
    Najwięcej zdjęć robię w szkole, jako nadworny fotograf i większość z nich ma wartość głównie sentymentalną, więc nie wiele z nich prezentuje poza szkołą. Aparat przeważnie towarzyszy mi wszędzie i nie wie, ile jeszcze muszę się nauczyć, więc pstrykam zdjęć jak najwięcej i szukam w nich tego, co można poprawić.
    Proszę o konstruktywną krytykę, za którą będę ogromnie wdzięczny, gdyż zdjęcia staram się robić jak najlepsze i chce wiedzieć co jeszcze poprawić. A to link
    AdaśkoTg
    Ostatnio edytowane przez adamtg ; 04-04-2007 o 18:50

Coś już napisał Awatar Delorian77
    Miasto
    Gotham CITY

Domyślnie

To jednak prawda ze nie liczy sie sprzęt tylko zdjecia.....i w twoim przpadku tak jest! Zdjecia jak dla mnie nieciekawe.......tymbardziej że w tarnwoskich górach jest wiele możliwosci na zrobienie ciekawych fot
    300d+BG-E1 | A2E | C 50/1,8 | C 70-200/4L| C 18-55 | C arl zeiss sonnar 135 |

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

EOS 30D + kit? Stać cię na więcej
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Miasto
    Gotham CITY

Domyślnie

bo 30d napewno stac na wiecej

Coś już napisał
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

Wiem że wiele się jeszcze muszę nauczyć, wiem że możliwości posiadanego lustra nie wykorzystuje nawet w połowie, ale właśnie dlatego robię jak najwięcej zdjęcia i zdecydowałem się je wrzucić do sieci, by ludzi którzy już dłużej siedzą w temacie mnie ocenili, powiedzieli co robię źle, nakierowali na lepsze tory... O to nieśmiało proszę po obejrzeniu galerii...

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Wypstrykałem ok. 13 tys. zdjęć w ciągu roku na swoim 350D. Ze dwa razy tyle zdjęć w tym czasie obejrzałem w internecie. Czy coś się poprawi? To możesz stwierdzić tylko przeglądając moje dawno i nowe foty. IMHO nauczyłem się poprawnie obsługiwać aparat, dobierać odpowiedni czas i przysłonę[startowalem z umiejętnością wybierania ISO]. Teraz pracuje nad światłem. Nie od razu Kraków zbudowano. Rób zdjęcia, przeglądaj zdjęcie lepszych, przeglądaj zdjęcia lepszych, rób zdjęcia, rób zdjęcia, przeglądaj, rób, przeglądaj, rób... itd. I to jest moja rada na lepsze zdjęcia. A co do galerii - wybierz 5, twoim zdaniem, najlepszych i je zaprezentuj. Wtedy więcej ludzi będzie ci mogło coś dokładniej powiedzieć
    BTW - witam kolejnego [prawie] rówieśnika!
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Zdjęcia są raczej bardzo średnie, kłopoty z ostrością brak panowania nad nią, centralne kadry, brak pomysłu na pokazanie sceny czyli panowanie nad GO. Nie mniej to początki i jak już wspomniał Mungo trzeba pracować, pracować i jeszcze raz pracować. Czyli oglądać zdjęcia innych, robić własne i wymyślać kadry, które warto wykonać.
    Może na początek zajrzyj do obiektywni.pl
    Sprzęt masz dobry, tylko wykorzystaj chociaż 30% jego możliwości.
    Powodzenia.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Miasto
    Gotham CITY

Domyślnie

adamietg .mieszkasz w tg.... wiec ruszaj na krakowska i cwicz

Coś już napisał
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie Zmiana galerii... =P

Hmm... Zmniejszyłem troszkę rozmiar galerii... Zostawiłem tylko te zdjęcia które uważam za dobre... Dziekuje za opinie, motywują mnie do działania i kształcenia się, by robić coraz lepsze zdjęcia. Za każdy komentarz do moich zdjęć będę bardzo wdzięczny...

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mungo Zobacz posta
    Wypstrykałem ok. 13 tys. zdjęć w ciągu roku na swoim 350D...
    Nie ilość jest ważna. 100 zdjęć zrobionych od początku do końca świadomie to dużo lepsza nauka niż 2000 pstryknięć wykonanych "jak leci"
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów