Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: Prosze o ocene

Ryszard-san
    Guest

Domyślnie Prosze o ocene

Witam wszystkich.
    Mam kilka pytan?

Na bylem ostatnio zestaw Canon T60 + Canon 35-70 3,5-4,5 + Exakta 70-210 4,0 - 5,6. za 300zl (+ torba + statyw (metalowy mosiądz składamy) + lampa błyskowa (jakaś 1/2 automat) + 3 filtry efektowe + szary 4x)

W zwiazkku z tym nastepujace pytania:

1 Co sadzicie o cenie
    2 Jak oceniacie obiektywy
    3 jakieś uwagi do body
    4 Czy mozna w prosty sposób podlaczyc obiektywy od zenita
    5 czy duza roznica jest miedzy stalka 50 1:1,8 i 1:1,4 (zamierzam dokupic)
    6 czy oplaca sie stosowac telekonwentery (np. 2x i 3x i ile strace na swietle)
    7 czy ten obiektyw (35-70) jest lepszy od 28-90 (z zestawu eos 300) Chodzi mi o jakosc.

Z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam
    Ps. dlugo uzywalem znita, puzniej przesiadlem sie na EOS-a 300 z 28-90 (orginal canon (lekki)), Zatesknilem za manualka i mysle ze ten zestaw mnie zadowoli.

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Przedewszyskim to pamiętaj, że sytem FD i system EF nie są kompatybilne.
    Co do Canon T-60, stosunkowo ciekawy model. Wyprodukowany dla Canon'a przez firmę Cosina (?) Posiada preselekcje przysłony oraz tryb manualny. Jasna matówka, przeżysty wizjer.
    Co do obietkywów, ten 35-70 to bardzo dobrze znany "plastykowy" zoomik, ale nie przejmuj się, optycznie to o dziwo jest bardzo dobry jak na swoją klase. Tej Exakty to nie znam, ale osobiście nie mam dobrego zdania o Exakcie.
    Masz tu linka do istrukcji T-60:

http://www.canonfd.com/t60instructio...structions.pdf

http://www.mir.com.my/rb/photography.../t60/index.htm

Różnica między 50mm 1:1,8 a 50mm 1:1,4 jest spora i nie chodzi tylko o światło. 1,4 ma o wiele lepsze wyniki jeżeli chodzi o jakość. Nie bez powodu, został uznany za jeden z najlepszych obiektywów o tym świetle i ogniskowej na świecie.

Pozrawiam
    T-90, T-70, FTb i trochę FD szkieł oraz Canonetka

Uprawnienia umieszczania postów