Pokaż wyniki od 1 do 10 z 95

Wątek: Nieciekawe Zdjęcia Z 30d

Mieszany widok

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emisiaczek Zobacz posta
    @czornyj

ok wiec w jakim celu na forum sa ciagle batali ze komus nowa eLka za 3tysiace zle ostrzy, nie krepuj sie i zapodaj tutaj, ja tez umiem suwaczkiem podostrzyc ale poza efektem pozytywnym jest tez znaczne pogorszenie jakosci zdjecia. Konstrasty, wb, kolorki ok jakos idzie ale wyostrzanie jest malo efektywne.

Mysle ze w kompaktach nie tyle chodzi o to ze sa poodstrzane jpg a o to ze wejsciowo swiatlo nie zatrzymuje sie na silnym filtrze. Pozatym jesli spojrzec technicznie to kompakt tez fotografuje RAW tylko ze go nie udostepnia
    Mój niegdysiejszy kompakt - Nikon 8700 - pozwalał na fotografowanie w RAW-ach. Mogę cię zapewnić, że po całkowitym wyłączeniu wyostrzenia mydło jest tam tak koszmarne, że strach na to patrzeć
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 13-03-2007 o 12:52

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Mój niegdysiejszy kompakt - Nikon 8700 - pozwalał na fotografowanie w RAW-ach. Mogę cię zapewnić, że po całkowitym wyłączeniu wyostrzenia mydło jest tam tak koszmarne, że strach na to patrzeć
    Mój olek 5050 też robił rawy. Szkoda wielka, że nie wiedziałem jakie cuda można robić z rawów Chociaz swoją drogą - wtedy brakowalo mi jednak miejsca na karcie, bo ceny były zupełnie inne
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

He, he - nawet udało mi się wygrzebać jedną taką ślicznotkę o porażającej ostrości i cudności - obiektyw domknięty do f/7, t1/250, ISO50, światło z lampy studyjnej 500Ws:

cały kadr
    100%

To tyle w temacie spiskowych teorii nt. wyśmienitej jakości kompaktów
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 13-03-2007 o 13:47

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    To tyle w temacie spiskowych teorii nt. wyśmienitej jakości kompaktów
    ale ostrość ustawiona nie na ten wycinek który pokazałeś :wink:
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    ale ostrość ustawiona nie na ten wycinek który pokazałeś :wink:
    Szczerze? Naprawdę bardzo długo się zastanawiałem, gdzie ta ostrość jest największa - po wnikliwym oglądnięciu kadru przy 200% wyszło mi, że najlepiej jest właśnie w tym miejscu Jeśli nie wierzysz, mogę ci to cudo wysłać w całości na e-maila

Uprawnienia umieszczania postów