Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 95

Wątek: Nieciekawe Zdjęcia Z 30d

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez storczyk Zobacz posta
    ...
    RAWy też są ok ale mają jeden minus - strasznie dużo szumu wychodzi przy nich nawet na niskich czułościach - można go oczywiscie ładnie usunąć ale to sie odbija kosztem zdjęcia.Ja osobiscie uzywam RAWÓW tylko przy robienu zdjęć nocnych....
    Sam sobie przeczysz. Nocne zdjęcia = mało światła co wymusza albo długie czasy albo wieksze ISO albo obadwa ==>> większe szumy

http://www.canon-board.info/showthread.php?t=12704

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Coś już napisał

Domyślnie

Mylisz sie Janusz.Mając na mysli RAWY i zdjecia nocne mialem na mysli tylko balans bieli :-)

Wracajac jeszcze do szumów...niestety są one widoczne nawet na iso 100 przy odrobine niedoswietlonej ale mocno kontrastowej scenie np. jasne niebo a na jego tle budynek z ciemnymi okiennicami.

p.s Janusz Twoje poradniki to kawał naprawde ciekawej wiedzy ,którą niewątpliwie masz ale wydaje mi sie ze nie potrafisz jej w sposób jasny i klarowny przekazać.Troszke za dużo lania wody - za mało konkretów.Na przyszłość staraj się jakoś zwięzlej wypowiadać.Czasami mam wrażenie ze sam do konca nie wiesz o czym piszesz, oczywiscie to tylko moja skromna opinia.
    Ostatnio edytowane przez storczyk ; 12-03-2007 o 23:11

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

....

p.s Janusz Twoje poradniki to kawał naprawde ciekawej wiedzy ,którą niewątpliwie masz ale nie potrafisz jej w sposób jasny i klarowny przekazać.Za dużo lania wody - za mało konkretów.Na przyszłość staraj się jakoś zwięzlej wypowiadać.Czasami mam wrażenie ze sam do konca nie wiesz o czym piszesz.
    Napisz sam - z przyjemnością poczytam i może się czegoś nauczę. Byle z sensem bo to co piszesz w swoim poście (#39) to duby smalone mości Panie.

I dzięki za recenzje

Janusz,

Coś już napisał

Domyślnie

Niepotrzebnie sie unosisz Januszu...pisze tylko o swoich odczuciach.

Byle z sensem bo to co piszesz w swoim poście (#39) to duby smalone mości Panie.
    tzn. co?

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Niepotrzebnie sie unosisz Januszu...pisze tylko o swoich odczuciach.

tzn. co?

Duby Smalone po polskiemu ale nieco brutalniej = bzdury !!!!!!!! od początku do końca. To co piszesz się kupy nie trzyma...

EDIT: Dla mnie EOT. Pogadamy jak skończysz 16 lat :P

Janusz,

Coś już napisał

Domyślnie

Mówiąc szczerze sam się teraz zachowujesz jakbyś miał 16 lat...nie spodziewałem się tego po kims kto pisze takie mądre poradniki ale jak chcesz :/

Duby Smalone po polskiemu ale nieco brutalniej = bzdury !!!!!!!! od początku do końca. To co piszesz się kupy nie trzyma...
    ale ja pytałem co konkretnie ;-)
    Ostatnio edytowane przez storczyk ; 12-03-2007 o 22:55

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Mówiąc szczerze sam się teraz zachowujesz jakbyś miał 16 lat...nie spodziewałem się tego po kims kto pisze takie mądre poradniki ale jak chcesz :/

Widzisz storczyk, ja sie swojego wieku nie wstydzę - Ty najwyraźniej tak :P

Poza tym nie piszę wg. Ciebie mądrych poradników tylko wodolejskie i "sam nie wiem o czym piszę" to o czym tu dyskutować - aha i forum to nie gg więc naprawdę EOT.

Janusz,

Coś już napisał

Domyślnie

Zamiast sie obrazac i robic osobiste wycieczki , naucz sie szanowac czyjes zdanie.Poradniki są mądre ale to nie znaczy ze łatwe w odbiorze.Powinienes nad tym popracować i potraktowac moją uwage jako cenną rade zamiast zachowywac sie jak ofiara losu z urażoną dumą ;-) Sorry ale tak to wygląda.
    Miło by było gdybyś mi napisał gdzie według Ciebie napisałem bzdure - oboje bysmy na tym skorzystali ;-)

Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez storczyk ; 12-03-2007 o 23:10

Początki nałogu Awatar Jacek Deka
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Nie każdy musi rozumieć artykuł Janusza_Body, dlatego też te "wykłady" nie są dla wszystkich.
    Dla mnie to skrót dużej ilości wiedzy.
    Szanujmy to, a jak mamy jakieś pytania co do zrozumienia, to należałoby zadać pytanie autorowi w odpowiednim poście.

Coś już napisał

Domyślnie

Zgadzam się z Tobą Jacku co nie oznacza wcale ,że tych poradników nie możnaby pisać prostszym językiem z bardziej życiowymi(zrozumiałymi) przykładami.Jesli móglbyś w skrócie napisać w podpunktach co zrozumiałeś z jego ostatniego poradnika(liniowosc matrycy) to bylbym Ci ogromnie wdzięczny.Moim zdaniem Janusz nawet z najprostszego pojęcia(liniowość matrycy,balans bieli) robi dość skomplikowany i chaotyczny problem,zamiast prosto,krótko i klarownie(bez zbaczania z tematu) napisać w czym rzecz - ale podkreślam to tylko moja skromna opinia.

Jego poradniki wyglądają jak zlepek zdań z kilku książek(czasopism) - których sam do konca nie rozumie i mysle ze jego irytacja po części to potwierdza.

Przepraszam za OFF topic autora wątku i prosze administratorów o przeniesienie może kilku ostatnich postów do działu : http://www.canon-board.info/showthread.php?t=12704

Pozdrawiam :-)

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów