Na razie G5 - 30D kit
1. Canon PowerShot G5 Tv 1/60Sec. Av F2.5 Focal Length 15,8 mm.
2.Canon EOS 30D
Tv 1/60Sec.
Av F5.0
ISO Speed 400
Lens EF-S18-55mm f/3.5-5.6
Focal Length40,0 mm
Lampy wbudowane.
Załącznik 2567
Załącznik 2568
Ostatnio edytowane przez Wawrzyniec Pruski ; 11-03-2007 o 03:21
EOS 30D | Tamron 17-50 f2,8 XR Di-II Asp | Canon EF 70-200 f4 USM L | Speedlite 430EX | SanDisk Extreme III 2GB | Canon EF-S 18-55 f3,5-5,6 | CANON G5 | ZENIT TTL | Zorki 4 |
ale narzekałeś na 70-200 a nie na kita bo "nie liczyłem" na kita...??
To fotki z L-ki w JPG, surowe, tylko kompresja w PS.
Załącznik 2569
Załącznik 2570
Załącznik 2571
Załącznik 2572
EOS 30D | Tamron 17-50 f2,8 XR Di-II Asp | Canon EF 70-200 f4 USM L | Speedlite 430EX | SanDisk Extreme III 2GB | Canon EF-S 18-55 f3,5-5,6 | CANON G5 | ZENIT TTL | Zorki 4 |
Zdjecia sa OK, moim zdaniem. A beda jeszcze lepsze, jak sprobujesz RAW-a.
30D tak podbija kontrasty i kolor w JPEG - cos skopali w sofcie aparatu. Jak dla mnie, 350D wypuszcza je duzo lepszej jakosci.
Ten typ tak ma. Porob w RAW-ach - i wywolaj je nawet na 'zero' (w serii). Bedzie lepiej.
pzdrw
tomek
5D
Co tu duzo mowic... Po przesiadce z kompakta tak jest. Uzalezniles sie od gotowcow a teraz odwyk boli
Ale jak widac na Canonowym wykresie efekt jest zamierzony.
DSLR jest daleko od kompaktow. To puszka dla swiadomych ludzi ktorzy wiedza co chca i jak to uzyskac. Foty nie sa gotowcami do labu a materialem do zabawy. Lekka obrobka jest tu nie tylko wskazana ale konieczna. To nie material dla cioci i nie wystarczy ze cos widacLiczy sie jeszcze jak to jest przedstawione i aparat umozliwia kontrole nad tym.
Jak chcesz gotowca w stylu g5 to podkrec w menu wyostrzanie, saturacje, kontrast i co tam jeszcze znajdziesz. Do tego ewentualnie lekka korekta na plus w swiatlomierzu i bedzie "piekne"...
Tyle, ze nawet sam Canon pisze, ze w kompaktach jest "ladne na pierwszy rzut oka". Przyjdzie moment, ze na kazdej focie z g5 i jemu podobnych znajdziesz sporo niedoskonalosci.
Co do fot z lampaZ lampa bez korekt i umiejetnosci czytania histogramu sie nie obejdzie aby to mialo wyglad. Taki system. Polecam wyszukiwarke.
Btw... Wykresik jest z "GETTING THE MOST FROM YOUR EOS-1 CLASS DIGITAL SLR. TIPS AND TECHNIQUES: CAMERA HANDLING & MAXIMUM IMAGE QUALITY". Jesli ktos chce to PW![]()
...
w kompaktach na zdjęciu jest w zasadzie wszystko ostre a G5 to bardzo dobry kompakt, natomiast z lustrzanką trzeba trochę popracować. Pobaw się z ustawieniami w aparacie głownie ostrość i nasycenie, kontrastu raczej nie ruszaj. Możesz zrobić kilka zdjęć raw+ jpg i porównać efekty co lepsze obróbka w aparacie czy też na komputerze (DPP zapewne masz), ja zaczynając zabawę z cyfrą tak własnie robiłem i teraz robię głównie w rawach
jeśli sprzęt masz ok. to musi być lepiej.
pzdr.
Heniek
witaj,
Tu znajdziesz moje foty w 100% wykonanych 30 - stką, mimo trudnych warunków np.( koncerty) jestem z niej bardzo zadowolony.
www.meian.digart.pl
5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
:: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
:: Motywy wordpress