Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Tamron 28-75 & Canon 24-85/3.5-4.5

Bywalec Awatar ddarc

Domyślnie Tamron 28-75 & Canon 24-85/3.5-4.5

Coś ostatnio meczy mnie zeby sprzedać Tamiego i pobawić sie czymś innym w tym sezonie. nie zeby był zły ale skoro i tak robie na F4....

Co sądzicie nad taką zamianą do 30D. Mój tamron ostry jest od f4 nie wiem jak z Canonem robiłem troszkę zdjęć tym szkłem podpiętym pod analoga, co prawda w dzień sesja ślubna i byłem super zadowolony z ostrości, w zasadzie sam automat z lampa 540 pod Canonem 5.
    Nadmienię że sporo robie wesel w kościele i potrzebował bym F4 żeby wyszło na to samo .
    17-40 nie mam kasy

1. dodatkowe 4mm w kościele ( i tak wąskao ale zawsze..)
    2. może lepsza trafialność AF
    3.niska cena zamiany
    ddarc ....Canon 50D,30D,C 24-105 F4,Samyang 8mm,C 70-200 F4 ,Kit18-55 II,580EX,SLIK PRO 340 DX,

Początki nałogu Awatar Pirx

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ddarc Zobacz posta
    Mój tamron ostry jest od f4 nie wiem jak z Canonem robiłem troszkę zdjęć tym szkłem podpiętym pod analoga, co prawda w dzień sesja ślubna i byłem super zadowolony z ostrości
    Nie miałem nigdy tego Tamrona, ale to chyba nie jest dobry pomysł. Jeśli Tamrona przymykasz do f/4, to Canona będziesz musiał przymknąć do f/5.6 - f/8, żeby mieć zbliżoną ostrość.
    Co do AF Canona, to przyznam, że jest bardzo dobry.
    Proponuję Ci kupić tego Canona (600-700 zł za używany, więc sporo mniej niż za Tamrona), pobawić się dwoma i potem sprzedać ten "drugi". Osobiście, tylko raz sprzedałem jedno szkło po to, żeby kupić drugie i potem bardzo tego żałowałem. Od tego czasu najpierw biorę coś innego, oswajam się i dopiero później decyduję co puścić dalej.

Początki nałogu Awatar Wini
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Coś ostatnio meczy mnie zeby sprzedać Tamiego i pobawić sie czymś innym w tym sezonie. nie zeby był zły ale skoro i tak robie na F4....
    Wyselekcjonowany Tamron np, rozdzielczością zabija (może troszkę przesadziłem) Canony 24/28-70/2.8

Masz niedosyt, kupuj stałki
    Wini

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

24-85 jest kiepsciutki w szerokim koncu. nie zeby w dlugim powalal, ale zamiany Tamrona 28-75 na Canona 24-85 nie zaliczylbym do dobrych pomyslow. jedynie silnik AF jest super kulturka. ale jakosc zdjec to niebo a ziemia
    www albo tez flickr

Bywalec
    Miasto
    Wrocław Wsie Pole
    DAS APARAT

Coś już napisał Awatar kaawka
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Co sądzicie nad taką zamianą do 30D. Mój tamron ostry jest od f4 nie wiem jak z Canonem robiłem troszkę zdjęć tym szkłem podpiętym pod analoga, co prawda w dzień sesja ślubna i byłem super zadowolony z ostrości, w zasadzie sam automat z lampa 540 pod Canonem 5.
    Nadmienię że sporo robie wesel w kościele i potrzebował bym F4 żeby wyszło na to samo .
    17-40 nie mam kasy

1. dodatkowe 4mm w kościele ( i tak wąskao ale zawsze..)
    2. może lepsza trafialność AF
    3.niska cena zamiany

Mój Tamron podobnie. Rzeczywiście Canon ma lepszy AF i trochę fajniejszy zakres. Optycznie nie zachwyca - tamron lepszy. Stałki to pomysł wart przemyślenia. Chodzi mi po glowie juz jakiś czas Canon 20-35 2.8L. Jednak dość drogi, brak USM i kłopot z częściami zamiennymi jakby co..
    EOS

Uprawnienia umieszczania postów