Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Sigma EX 17-35 f:2,8-4 DG HSM

Domyślnie Sigma EX 17-35 f:2,8-4 DG HSM

Mam już: Sigma 70-300 APO DG MACRO,Canon EF 50mmf/1.8II.i kita.Potrzebuję jeszcze szerokie szkiełko.Co sądzicie o sigmie EX 17_35 f:2,8-4 DG HSM?Mam okazję kupić taki używany za ok.1000 zł.

Początki nałogu

Domyślnie

dobra cena,brać

Uzależniony Awatar Blindseeker
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Za ok 1200zł możesz mieć Tamron 17-35 / 2.8-4 - nowego. Więc nie wiem czy nie lepiej dołożyć te 2 stówki i miec nowy obiektyw.

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Blindseeker Zobacz posta
    Za ok 1200zł możesz mieć Tamron 17-35 / 2.8-4 - nowego. Więc nie wiem czy nie lepiej dołożyć te 2 stówki i miec nowy obiektyw.
    U Cichego za 1170 - z tego co mi ostatnio mówił:wink: .
    1000zł za używkę w takim wypadku bym nie dał.
    Tamron w tym przedziale jest bardziej chwalony od w/w sigmy a używki chodzą po 800-850zł.
    5D + L

gorniczy
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ryszard58 Zobacz posta
    Mam już: Sigma 70-300 APO DG MACRO,Canon EF 50mmf/1.8II.i kita.Potrzebuję jeszcze szerokie szkiełko.Co sądzicie o sigmie EX 17_35 f:2,8-4 DG HSM?Mam okazję kupić taki używany za ok.1000 zł.
    Witam,

Radzę uważać! Kupuj tą Sigmę wyłącznie pod warunkiem wcześniejszego sprawdzenia ze swoją puszką!
    Egzemplarz który kiedyś posiadałem (z 350D) był najgorszym z możliwych obiektywów. W miarę akceptowalna jakość obrazu zaczynała się od f8 wzwyż, a i tak była słabsza od taniutkiej Sigmy 18-50 3,5-5,6 - poniżej mydło, a f2.8-f4 zupełnie nieakceptowalne + "Gratis" spory BF. Kosztował sporo (ta najnowsza wersja) a pozbyłem się tego z przyjemnością za pół ceny.

Pozdr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gorniczy Zobacz posta
    Radzę uważać! Kupuj tą Sigmę wyłącznie pod warunkiem wcześniejszego sprawdzenia ze swoją puszką!
    Egzemplarz który kiedyś posiadałem (z 350D) był najgorszym z możliwych obiektywów. W miarę akceptowalna jakość obrazu zaczynała się od f8 wzwyż, a i tak była słabsza od taniutkiej Sigmy 18-50 3,5-5,6 - poniżej mydło, a f2.8-f4 zupełnie nieakceptowalne + "Gratis" spory BF. Kosztował sporo (ta najnowsza wersja) a pozbyłem się tego z przyjemnością za pół ceny.

Pozdr
    No tu kolega trafił. Miałem dokładnie to samo. Wersja bez DG. Można ocenić ten obiektyw/egzemplarz jednym słowem - tragedia!!! Z tym że ja miałem już wybitne szczęście , bo mnie się w tym obiektywie w niektórych zakresach ogniskowych w ogóle nie udawało uzyskać ostrego obrazu i to mimo przymykania. Także zdecydowanie przestrzelić przed zakupem .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

1000 zlotych za HSM? Warto ! Ale sprawdz ja na trafnosc AF.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jakis miesiac temu kupilem ta Sigme w foto-net.pl za 1400 zł i uwazam wybor za bardzo dobry. Jest ostra od pelnej dziury. Naped HSM jest porownywalnie szybki do Canona 50mm 1.4 USM, no moze odrobine wolniejszy Jesli chodzi o trafnosc AF to z winy puszki mam lekki FF, ale jest to widoszne na wszystkich moich szklach (musze cos z tym zrobic ;/ ) Uwazem ta Sigme za bardzo dobra alternatywe dla eLki 17-40 dwa razy tansza a po za tym jasniejsza z przodu

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paster5 Zobacz posta
    Jakis miesiac temu kupilem ta Sigme w foto-net.pl za 1400 zł i uwazam wybor za bardzo dobry. Jest ostra od pelnej dziury. Naped HSM jest porownywalnie szybki do Canona 50mm 1.4 USM, no moze odrobine wolniejszy (...)
    W tej sigmie jest microHSM stąd jak napisałeś AF nie jest tytanem prędkości. Prędkość działania USM-a w 17-40 jest trudno dostrzegalna. Jeśli się trafi na ostry egzemplarz tej sigmy (ja nie miałem takiego szczęścia - po dwóch dniach oddałem - i wziąłem 17-40) to rzeczywiście może to jest niezła alternatywa.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów