Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: za ciemne zdjęcia w canon a530 w manualu

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Grójec

Domyślnie

mhm , to raczej są za ciężkie warunki do zdjęć bez lampy
    nie wiem jak tam masz z oświetleniem , ale jak ja odpaliłem lampy w swoim pokoju i sprawdziłem na a610-tce to dobrze doświetlone zdjęcie wyszło mi na czasie 1/5 iso 50 .f najniższe

heh i dobrze zgadłem bo na automacie zaproponował mi taki sam czas

Tylko że trudno zrobić nieporuszone takie zdjęcie z ręki - pomaga położenie aparatu na czymś, statyw , lub tryb zdjęć seryjnych.
    W tym ostatnim przypadku jest prawdopodobieństwo że 2 , 3 lub 4 zdjęcie będzie nieporuszone.

nie wiem jak masz jasno w pokoju ale mi na tych samych ustawnieniach zdjęcia powychodziły troche jaśniejsze
    migawka 1/40 iso 400
    migawka 1/125 iso 400

Widzę że aparacik używany?
    zaraz łyknie 10000 zdjęć
    IMG_9911.jpg
    chyba że licznik już przeskakiwał wcześniej.

jest jakoś tak że soft w aparacie stara sie mniej więcej pokazać jak będzie wyglądało zdjecie po zrobieniu.

Bujal
    Guest

Domyślnie pozwoliłem sobie na małą amatorską korekte

ciekawy jestem czy da się z tych zdjęć wyciągnąć jeszcze lepszą jakość ?

migawka 1/40 iso 400 f2,6

migawka 1/100 iso 80 f 2,6

migawka 1/125 iso 400 f 2,6

zdjęcia w prosty i szybki sposób przerobiłem banalnym progsem bo niejestem kotem w tej dziedzinie, dodatkowo ździebko odszumiłem

Kto jest w stanie je lepiej przerobić i mógłby się pochwalić ? Bo ciekaw jestem jakie są wasze możliwości przy użyciu zapewne PS.

Dziękówa i pozdrawiam.

urban1982
    Guest

Domyślnie

a może wybierzesz tryb P przysłone i czas naświetlania wybierze ci automatycznie a ty tylko utaw sobie iso i ekspozycje. no i do zdjeć w pomieszczeniach najlepiej lampa

Uprawnienia umieszczania postów