Witam.Zainteresował mnie temat, więc może i moje doświadczenia się przyda.Koledzy mają rację w temacie słabego światła i bez lampy lub statywu nie zrobi się dobrego zdjęcia no i kilku prób z ustawieniami.ISO polecał bym max 200 lub400 bo powstały szum da się usunąć.Jeśli chodzi o dobranie param.exp. w trybie M to po wciśnięciu spustu migawki do połowy wyświetla się informacja czy dobraliśmy dobrze /jeżeli jest np.- 1i1/3 to zwiększamy czas jak + to zmniejszamy/ z doświadczenia wynika że lepiej ustawić na +1/3 korygując czas bo A530 jakby lekko nie doświetlał.W P to tylko ratuje korekta exp EV+- no i ewent. siła lampy na max.A530 robiłem zdjęcia na sali w czasie przedstawienia,oświetlenie żadne ale mały statyw na parapecie program do obróbki Photofiltre i do odszumiania Neat Image i sam się zdziwiłem bo na wyświetlaczu w ap. widziałem tylko ciemność.Pietro.s podrzuć mi te zdjęcia na skrzynke a zobaczę co da się zrobić/w oryg rozmiarze bez kompresji/.Ponadto trzeba pamiętać że A530 to tylko kompakt i niezbędne jest doświadczenie i programiki do poprawiania bez tego może czasem być problem.Pozdrawiam.