Strona 7 z 18 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 172

Wątek: [MacGyver] Landszafty i inne

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Może są z kompaktu? Zupełny brak panowania nad GO, za to niepotrzebne udziwnienia (przechyły). Na 5 źle ustawiona ostrość, gdzieś na tylne koło. Na 10 fajnie uchwycony moment, ale za to kadr chyba najsłabszy ze wszystkich. Najfajniejsza dwójka, tylko trochę ciasniej bym kadrował, buda w LG powinna zniknąć

Początki nałogu Awatar bruckner
    Miasto
    Opole

Domyślnie

mam pytanie w sprawie połówki? a jak nie pasuje Ci miejsce zaczynania się szarego to lipa nic nie poradzisz? :P bo zasttanawiam się nad szarą i nie wiem jaką kupić a na Cokina za mało pieniędzy
    pozdrawiam serdecznie
    Piotr
    Gripped EOS 350d+KIT | Gripped EOS 33 | Sigma 70-300 APO DG | EF 50/1.8 | [M42] Jupiter 9 85/2 | [m42] Helios 58/2 (stary) | SmenaMacro(home made) | Speedlite 430EX | Velbon Sherpa 600r | Lowepro Stealth Reporter D200 AW | Skrzypce warte więcej niż cały ten zestaw :cool:
    Fotki Digart
    FOTOblog

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Jeśli niektórzy uważają że jest źle to niech pokażą swoje zdjęcia z jakiś rajdów.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomS Zobacz posta
    Jeśli niektórzy uważają że jest źle to niech pokażą swoje zdjęcia z jakiś rajdów.
    ideą wystawiania zdjec i oddanie ich ocenie jest krytyka tego,co widzimy. nie polega to na tym,ze "uwazam,ze to jest slabe,to pokaze Ci lepsze". nie trzeba jezdzic na rajdy,zeby stwierdzic,ze zdjecie pod takim a takim wzgledem jest slabe.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Danielo Zobacz posta
    banalne kadry... nastepnym razem lepiej to przemysl i wloz cos od siebie.
    Następnym razem poproszę kierowce zby mi stanął albo zwolnile to sobie lepiej wszystko przemyślę i zaplanuję.
    Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Może są z kompaktu?...
    Polecam lekturę exifow Sherlocku
    Cytat Zamieszczone przez bruckner Zobacz posta
    mam pytanie w sprawie połówki? a jak nie pasuje Ci miejsce zaczynania się szarego to lipa nic nie poradzisz?
    No nie, możesz ją sobie wyłącznie pookręcać ewentualnie pokombinować z ustawieniem kadru.
    ... bo zasttanawiam się nad szarą i nie wiem jaką kupić a na Cokina za mało pieniędzy
    Te nakręcane są dużo wygodniejsze, zwłaszcza jeśli focisz "w biegu", o ograniczeniach sam już wspomniałeś. Jeśli brak możliwości pionowego przesuwu filtra jest dla Ciebie bardzo ważny (przyznaje, przy nakręcanej połówce trzeba czasem szerzej kadrować, a potem cropować kadr) to zainwestuj może w zestaw zamienników (holder, pierścień i połówka) z allegro -jakość nie powala ale da się z tym robić zdjęcia.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

no Mac...kółka się nie kręcą...
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Następnym razem poproszę kierowce zby mi stanął albo zwolnile to sobie lepiej wszystko przemyślę i zaplanuję.
    poprosisz kierowce zeby ci stanal ?

dla mnie takie tlumaczenie 'nie bylo mozliwosci zrobic dobrego zdjecia,to zrobilem takie do niczego" jest co najmniej slabe. trzeba bylo sie bardziej postarac,a nie sie tlumaczyc. pochodzic troche,pokombinowac z kadrami,wlozyc troche siebie a nie pstrykac bez sensu,aby pstyknac. trzeba bylo sie zainteresowac,co to jest np. panning. jak juz cos robisz,to zrob to z glowa a nie 'na odwal'.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Danielo Zobacz posta
    dla mnie takie tlumaczenie 'nie bylo mozliwosci zrobic dobrego zdjecia,to zrobilem takie do niczego" jest co najmniej slabe....
    Do tego dochodzą jeszcze takie elementy jak warunki miejscowe, czyli światło, ilość dostępnego miejsca, prędkość przejeżdżających aut etc...
    ....trzeba bylo sie bardziej postarac,a nie sie tlumaczyc. pochodzic troche,pokombinowac z kadrami,wlozyc troche siebie a nie pstrykac bez sensu,aby pstyknac....
    Ja nie twierdzę ze są to super zdjęcia, bo nie są, a Tobie mają sie one oczywiście prawo zupełnie nie podobać. Sport fotografuje bardzo rzadko i doskonale zdaje sobie sprawę z niedoskonałości swoich zdjęć.
    ...trzeba bylo sie zainteresowac,co to jest np. panning....
    Dobrze wiem co to jest
    jak juz cos robisz,to zrob to z glowa a nie 'na odwal'.
    Swoje cenne rady możesz zachować dla siebie. To moja sprawa co robię ze swoim czasem, w dodatku za swoje pieniądze.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Widziałem gdzieś ostatnio zdjęcia z rajdów kolesi co z tego żyją. I zdjęcia takie były bardzo podobne. Dla mnie w sporcie nie musi być wszystko idealnie bo w tej dziedzinie fotografii po prostu się nie da zrobić tak żeby wszystko było zawsze ok.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Polecam lekturę exifow Sherlocku
    A ja polecam więcej luzu Chyba nie będziesz się upierał, że idealnie dobrałeś przysłonę, no i nawet mimo dużej GO ze dwa zdjęcia przestrzeliłeś z ostrością.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez TomS Zobacz posta
    Widziałem gdzieś ostatnio zdjęcia z rajdów kolesi co z tego żyją. I zdjęcia takie były bardzo podobne. Dla mnie w sporcie nie musi być wszystko idealnie bo w tej dziedzinie fotografii po prostu się nie da zrobić tak żeby wszystko było zawsze ok.

Ale ci kolesie muszą robić "bezpieczne" fotki, bo z tego żyją i muszą wrócić z rajdu ze zdjęciami. Radakcja Motoru z pewnością nie rozlicza ich z artyzmu. Amator może sobie pozwolić na wiecej ryzyka, ciekawsze podejście do tematu. Celem amatora powinna być ciekawa fotka, a nie dokumentacja. Jeśli zaryzykuje i się nie uda, to trudno, fotki do kosza, ale za to jak się uda, to spora satysfakcja. W każdym razie ja tak uważam.
    To jest trochę jak różnica między udanym portretem, a zdjęciem do legitymacji.
    Ostatnio edytowane przez fret ; 15-10-2007 o 08:15 Powód: Automerged Doublepost

Strona 7 z 18 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów