Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Czytnik kart (tylko CF)

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie Czytnik kart (tylko CF)

Jaki polecalibyście czytnik kart CompactFlash w wersji pendrive-owej (nie wiem czy tak to się nazywa?) chodzi o to, żeby czytał tylko CF i by można go było włożyć również bezpośrednio do portu USB. Jeszcze dodam, że dobrze by było jak cena by była w granicach 30zł. Mam na oku taki właśnie czytnik I-Tec, ale podobno ma bardzo słaby transfer. Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja mam i-tec, przegrywając coś z kompa ka karte (Extreme III) mam transfer około 6MB/s w obie strony. Mogło by być lepiej ale jak dla mnie nie stanowi to problemu.

Coś już napisał

Domyślnie

6MB/s to całkiem niezły wynik, jeśli to rzeczywiście prawda to myślę, że się opłaci kupić. LFB, powiedz mi tylko czy taką prędkość uzyskałeś na czytniku podłączonym bezpośrednio do komputera czy może poprzez kabel.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mialem I-Teca i nie narzekalem na transfer. Bardzo znosny w szybkosci i wygodny czytnik. Nie widzialem roznicy w transferze niezaleznie od tego czy bezposrednio czy kabel, natomiast widzialem roznice w transferze w zaleznosci od tego w ktore gniazdo USB wlozylem - a dokladniej najszybsze sa te bezposrednio z tylu obudowy. Jesli masz obudowe z frontpanelem to calkiem mozliwe ze gniazda USB w panelu przednim beda z jakiegos tajemniczego powodu wolniejsze .
    Swojego I-teca zmienilem na czytnik Sandiska (szybszy, podpinany tylko przez kabel) z powodu rozdeptania .

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

I-tec jest bardzo dobrym wyborem, mały i poręczny z wtykiem USB. Przy czym szybkość zapisu/odczytu zależy jak pisał Vitez od tego, do którego portu się podepnie czytnik.
    Osobiście używam teraz SanDisk'a w wersji PCMCIA bo tak mi jest wygodniej.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Uzależniony

Domyślnie

Troszkę z innej strony: używałem takiego czytnika "Trust", tzw. klucz wpinany do usb. Teraz mam noname-owego all in one. Jest niewiele większy, kabel ma z wyczką licząc 7,5 cm. Jest nieporównanie szybszy (USB2.0, High Speed, chip Myson)). Kosztował 19,90 + 6 przesyłka. W fotografii nie używam innych kart niż CF - no chyba że coś zrobię Nokią i wtedy wykorzystuję inne gniazdo. Ale wszechstronność czytnika cenię sobie bardzo! Wielokrotnie przerzucałem coś kolegom na karty SD, albo brałem na kartę, nie na komputer, coś dla siebie. Umożliwia operacje między kartami. Nie widzę powodu do ograniczania się tylko do jednej możliwości, skoro urządzenie kosztuje tyle samo jeśli nie mniej a wymiary ma: 9,5x6,5x1,5. Kolega kupił niedawno, również na Allegro, jeszce mniejszy, all in one, szybki i zamknięty w solidnej aluminiowej obudowie. Owszem pendrive to to nie jest.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rolaj Zobacz posta
    Nie widzę powodu do ograniczania się tylko do jednej możliwości, skoro urządzenie kosztuje tyle samo jeśli nie mniej a wymiary ma: 9,5x6,5x1,5.
    Testowalem HDTachem szybkosc 1in1 CF I-Teca, Sandiska, w porownaniu do Hamy ilestam-in-1 i jeszcze jakis noname ilestam-in-1, do tego czytniki w panelach Aerocool CoolPanel i Akasa AllinOne i zdecydowanie widze powod do ograniczania sie tylko do czytnika CF 1in1 - ten powod zwie sie PREDKOSC (odczytu/zapisu).
    Czyli do zgrywania z CF uzywam czytnika 1in1 a do zgrywania sobie (np do telefonu na karte MMC) czy znajomym - ostatecznie niech moze byc jakis frontpanel w kompie, zgrywanie wtedy totalcommanderem typu fire&forget.

Coś już napisał

Domyślnie

Dzięki wszystkim za odpowiedzi, zamówiłem już tego i-teca, jak przyjdzie to napiszę jak się sprawuje.

Bywalec Awatar zOOn
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Az sprawdzilem co to takiego ten i-tec - i jak sie okazuje, takie cos wlasnie mam - ino myslalem, ze jakis noname. :-)

Uzywam tego ponad 2 lata - szybki, wygodny, poreczny. Rowniez do przenoszenia danych.
    5D

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

rolaj: możesz podrzucić linka do niego? albo fotkę czy coś...
    bo mój się powoli kończy i myślę nad nowym - a nei zmaierzam wydać dużo.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów