Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Wątek: Geil czy Kingston??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jatzzek Zobacz posta
    Podkrecanie pamieci nie przynosilo prawie zadnego zysku szybkosci a pogarszalo stabilnosc pracy systemu.
    No niekoniecznie. Podkręcanie częstotliwości ramu też zwiększa wydajność,ale ważne żeby był stabilny (parę godz memtestem wskazane ). I trochę trzeba poświęcić czasu żeby to ustawić. Ja mam OCZ Platinum 800 cl4 i spokojnie idą ponad 1000 na cl5 i zwiększonym napięciu. Takty dają większą wydajność niż timingi.

Coś już napisał
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez viTo Zobacz posta
    Witam. Od pewnego czasu nosze sie z checia kupna pamieci do kompa... A stalo sie tak dlatego, ze 1 GB ktory posiadam juz mi nie wystarcza...
    I tu zaczyna sie moj dylemat. Czy kupic 2x1Gb Geil czy moze Kingston??
    Pamieci oczywiscie 400Mhz.
    PS. pracuje w komputerowym jako serwisant ale nigdy nie mialem problemu... A roznica jest taka,ze kingston jest o 2 zl. drozszy od Geila.
    Pytanie nie na temat i nie to forum, ale zalezy mi na odpowiedzi, gdyz chce usprawnic prace z Photoshopem i inymi programami do obrobki grafiki. :-D
    Pozdrawiam viTo
    Z mojego doświadczenia wynika, że najlepiej jest kupić najtańsze... jak ja składałem sobie komputery to zawsze Kingston był najtańszy w danym momencie i nigdy nie narzekałem. Druga sprawa że osobiście jestem wyznawcą zasady: więcej pamięci o "standardowym" dostępie niż połowa mniej z najszybszym czasem.
    Po prostu jako zwykły użytkownik bardziej widzę różnicę między ilością zainstalowanego RAM-u a nie jego prędkością. I to chyba normalne, bo ten czas jest przecież mierzony w milisekundach
    N

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qNick Zobacz posta
    Vitez to zmień ratio cpu:dram tak żeby ram miał niższe takty i leć z procem, aż dociągniesz ram do standardowej częstotliwości. Jak już będziesz miał stabilnego procka to dopiero się baw z ramem. Ustaw timingi na stałe nawet jeśli masz cl4 to ustaw 5,5,5,15 na początek, podwoltuj i może pójdą.
    Obecnie mam Goodramy PRO 1066 CL5 . Procek na 3.34 GHz, ramy na 1110 CL5. Wiem ze da sie wiecej ale tyle osiagnalem przy stabilnej pracy (bylo wiecej nie grzejace sie ale niestabilne) a nie mam znowu czasu sie pobawic.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów