Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Program do drukowania...

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gniezno

Domyślnie Program do drukowania...

Poradzcie czy jest jakiś uniwersalny program do drukowania zdjęć?
    Miałem dołączony soft do Epsona ale go puściłem i teraz dostałem
    do Canona `bide` Porównuje z poprzednim programem i brakuje mi paru dupereli ale najbardziej brakuje mi poruszania zdjęciem w stosunku do kartki
    do nadruku,oraz zmniejszania obrazka w %

--Dzieki--
    ...trzydzieścide...

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawek c1 Zobacz posta
    Poradzcie czy jest jakiś uniwersalny program do drukowania zdjęć?
    Miałem dołączony soft do Epsona ale go puściłem i teraz dostałem
    do Canona `bide` Porównuje z poprzednim programem i brakuje mi paru dupereli ale najbardziej brakuje mi poruszania zdjęciem w stosunku do kartki
    do nadruku,oraz zmniejszania obrazka w %

--Dzieki--
    Ty chyba mówisz bardziej o sterowniku drukarki, a nie programie do drukowania Bo najbardziej uniwersalnym "programem do drukowania" jest photoshop
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gniezno

Domyślnie

sterownik sterownikiem,ale oprócz instaluje sie pakiet oprogramowania
    pozwalajacy pobawic sie zdjeciem ,przed jego wydrukowaniem.W Canonie mam teraz Canon Easy-PrintToolBox.Dlatego pytam czy znacie cos takiego w czym mozna pocudować ;-)
    Poza tym jak daje przez PS czy prawym DRUKUJ to kiszka wychodzi :-(
    tylko przez program jest,jak być powinno........ale mieszam

p.s. pozdrawiam Wrześnie,żona tam rodziła :-)
    Ostatnio edytowane przez slawek c1 ; 09-03-2007 o 00:55
    ...trzydzieścide...

Miasto
    Września

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawek c1 Zobacz posta
    sterownik sterownikiem,ale oprócz instaluje sie pakiet oprogramowania
    pozwalajacy pobawic sie zdjeciem ,przed jego wydrukowaniem.W Canonie mam teraz Canon Easy-PrintToolBox.Dlatego pytam czy znacie cos takiego w czym mozna pocudować ;-)
    Poza tym jak daje przez PS czy prawym DRUKUJ to kiszka wychodzi :-(
    tylko przez program jest,jak być powinno........ale mieszam

p.s. pozdrawiam Wrześnie,żona tam rodziła :-)
    Jeśli uważasz, że w PS nie możesz zbytnio "bawić się" zdjęciem to nie wiem za bardzo jaki inny program by Ci odpowiadał
    W PS musisz przed wydrukiem ustawić odpowiedni profil, na jaki chcesz drukowac, a zmniejszanie procentowe, o ktorym mówiłeś wcześniej to typowa sprawa sterownika drukarki.
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Coś już napisał Awatar kaspeed
    Miasto
    Chełmek

Domyślnie

hej!
    W PS wybierz opcję "drukuj z podglądem"/"print with preview" i będziesz mógł sobie wszystko na kartce regulować - a nawet więcej
    Jeżeli na św. Prota jest słońce lub słota, to na św. Hieronima jest pogoda albo ni ma ;-)

[SIGPIC][/SIGPIC]

Początki nałogu Awatar 2marekm
    Miasto
    Słupsk

Domyślnie

A jak w PS wydrukować cztery różne zdjęcia 15x10,5 na papierze A4 aby nie było pustych przestrzeni ?.
    Programem Canonowskim Easy-PrintToolBox robi się to szybko i bez problemu. Minus tego programu... nie można ustawić profilu.

Miasto
    Września

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2marekm Zobacz posta
    A jak w PS wydrukować cztery różne zdjęcia 15x10,5 na papierze A4 aby nie było pustych przestrzeni ?.
    Programem Canonowskim Easy-PrintToolBox robi się to szybko i bez problemu. Minus tego programu... nie można ustawić profilu.
    Metod jest wiele - jedna z nich - tworzysz dokument a4, przeciągsz poszczególne zdjęcia do tego dokumentu, ustawiasz - gotowe.

Coś już napisał Awatar kaspeed
    Miasto
    Chełmek

Domyślnie

Może być też Stykówka - wybierasz w Bridge zdjęcia które chcesz drukować, wybierasz Narzędzia>Photoshop>Stykówka i wybierasz opcje. To samo z Photoshopa Plik>Automatyzuj>Stykówka.
    Jakiś kącik porad się zrobił
    Jeżeli na św. Prota jest słońce lub słota, to na św. Hieronima jest pogoda albo ni ma ;-)

[SIGPIC][/SIGPIC]

Uprawnienia umieszczania postów