Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 58

Wątek: Nowości od SONY na PMA!

Dopiero zaczyna Awatar marcinssdd

Domyślnie

snowboarder - Ty to jakiś wybitnie sfrustrowany jesteś - czegoś się tak uwziął na ten system?

Przecież nikt Cię nie zmusza do kupowania produktów Sony więc nie wiem o co chodzi. Jesteś Canonierem i to że Sony chce iść wyżej niż poziom Alfy100 powinno Cię przynajmniej pozytywnie nastroić do systemu A bo większa konkurencja może nam tylko pomóc.

obrazek 1

obrazek 2

A tak swoją drogą - brakuje mi tam drugiego kółka nastawczego co już wcześniej ktoś z Was zauważył. Niemniej jednak wszystkie Dynaxy przed 600si Classic wyglądały tak jak te pokazane nowe Alfy. Sam mam Dynaxa 700si więc nie przeszkadza mi to a zdjęcia do których linki podałem wyżej nastrajają mnie pozytywnie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcinssdd Zobacz posta
    snowboarder - Ty to jakiś wybitnie sfrustrowany jesteś - czegoś się tak uwziął na ten system?

Przecież nikt Cię nie zmusza do kupowania produktów Sony więc nie wiem o co chodzi. Jesteś Canonierem i to że Sony chce iść wyżej niż poziom Alfy100 powinno Cię przynajmniej pozytywnie nastroić do systemu A bo większa konkurencja może nam tylko pomóc....
    Marcin, ja jestem przeciwienstwo sfrustrowania, wiec ze tak powiem
    kula w plot :-)
    Akurat tak sie tu zlozyly dwie firmy, ktore mi sie negatywnie kojarza:
    Minolta za glupote (a ze bylym minolciarzem jestem, to moze
    przesadnie reaguje) i Sony. Obym sie mylil.

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

No ale dizajnersko to nie zaszaleli - taki pozny gierek im wyszedl Ta puszka wyglada jak cyfrowy zenit Moze niech lepiej te konsole klepia zamiast wymyslac takie ulepy

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    No ale dizajnersko to nie zaszaleli - taki pozny gierek im wyszedl Ta puszka wyglada jak cyfrowy zenit Moze niech lepiej te konsole klepia zamiast wymyslac takie ulepy
    Pro raczej nie powinni martwić się o to jak sprzęt wygląda :P To zostawmy amatorom

BTW - dzisiaj jadę do Ostrowa - spędzam tam zazwyczaj każdy weekend :d
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chuckyy Zobacz posta
    BTW - dzisiaj jadę do Ostrowa - spędzam tam zazwyczaj każdy weekend :d
    To kiedy pijemy? Tfu, znaczy idziemy pofocic? ;-)

Koniec oftopa

Coś już napisał Awatar gustaff

Domyślnie

Mi osobiście bardzo się podoba przeniesienie wyboru pola AF na gripa i paru przycisków sterujących. Wygląd ? dla mnie nie tak ważny. 30D którego również posiadam też nie jest bjutifol, tyle że sie opatrzył już dosć konkretnie

Pzodrawiam

Domyślnie

skoro sony nie dalo nowych puszek i nikon to znaczy ze sony nie wyprodukowalo jeszcze masowej matrycy bez cropa

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Snowboarder - nie dałem emotek i stąd może tak to zinterpretowałeś - mea culpa . Natomiast wydaje mi się że porównywanie do pentaxa, olympusa czy tym bardziej do Contaxa jest o tyle nie na miejscu, że to nie ta liga.
    Widać że Sony poważnie podchodzi do tematu. Dali zapowiedzi żeby użytkownicy nie myśleli, że nic nie robią - bardzo ładnie z ich strony. Te puszki nie wyglądają jak olympus na photokinie porównaj sobie:
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=5598
    O ironio może się okazać że szybciej pokażą coś działającego niż mityczny już oly E-1 . Jeszcze chwila i będą z tym na rynku. Za dużo w to włożyli żeby teraz zrezygnować. To nie jest prywatny folwark żeby coś takiego było możliwe.

Cytat Zamieszczone przez marcinssdd Zobacz posta

obrazek 1

obrazek 2

A tak swoją drogą - brakuje mi tam drugiego kółka nastawczego co już wcześniej ktoś z Was zauważył. Niemniej jednak wszystkie Dynaxy przed 600si Classic wyglądały tak jak te pokazane nowe Alfy. Sam mam Dynaxa 700si więc nie przeszkadza mi to a zdjęcia do których linki podałem wyżej nastrajają mnie pozytywnie.
    Jak rozumiem mowa o tym drugim kółku nastawczym obok pryzmatu? A nie o tym na tylnej ściance.

Cytat Zamieszczone przez Niedzwiedz Zobacz posta
    skoro sony nie dalo nowych puszek i nikon to znaczy ze sony nie wyprodukowalo jeszcze masowej matrycy bez cropa
    Sony już coś wyprodukowało ale Ci co mają nadzieję na FF-a mogą być odrobinę rozczarowani .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

no nie wiem mi sie na FF znudzilo CZEKAC i wracam jako syn marnotrawny
    Ostatnio edytowane przez Niedzwiedz ; 09-03-2007 o 13:14

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

moim zdaniem to bedzie albo 1.3 albo FF.duzy pryzmat, zapowiedziane szkla ktore sa standardem dla pelnej klatki(28-70), dobrze przyslany grip(przynajmniej nikt wtedy nie bedzie narzekal jak na 1D, ktory nie ma odlaczanego gripa)z ciekawa guzikologia no i do tego biale szkla, ktore raczej nie sa robione dla alfy100 i troszke wyzszych modeli, tylko raczej dla pro puszek.no i to szkielko carla zeissa jest dosyc sporych rozmiarow, czyli robione pod pelna klatke albo przynajmniej dla 1.3 cropa. a produkcja wiekszych matryc dla Sony to raczej nic trudnego.

EDIT: i moze to co jest napisane na photozone.de to nie pomylka:
    Sony/Minolta (APS-C DSLR) LENS TEST REPORTS / REVIEWS - Results not cross-system comparable (Lens Test FAQ)
    Status: about to start Waiting for the Sony Alpha 10 ...
    Ostatnio edytowane przez schabu ; 09-03-2007 o 18:13
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów