Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Wątek: zakaz przejścia na Vistę, Office 2007 i IE7

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar Wiesiek_TGT

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Sterowniki, sterowniki, sterowniki... nic nie ma. Żeby było fotograficznie (cytat z Akustyka ) to nie ma sterowników do kalibratorów ekranu i jeszcze trochę nie będzie. Adobe i CS3? Czyżby opóźnienia spowodowane Vista. Czyli "na dzień dobry" vista-wio... czekam na SP1
    Chyba już gdzieś pisałem o tym. Od 4 tygodnii pracuję z Vista Business na notebooku T60. Nie mam z niczym problemów.
    Zalety:
    - poprawna obsługa dwóch monitorów i ich profili - tego nie miałem w XP. Wewnętrzna matryca IPS i zewnętrzny monitor - kalibrowany - Spectraview 1990. Kalibrator (X-Rite DTP 94) i oprogramowanie Spectraview Profiler 4.1X działają poprawnie
    - znacznie efektywniejsze zarządzanie pamięcią - w XP pracując z PS CS2 po pewnym czasie, w którym obrabiałem dużo plików, przejście do obróbki pojedyńczego pliku czasami powodowało, że proste operacje trwały bardzo długo. Nie pozostawało nic innego jak zamknąć aplikacje i uruchomić ją ponownie. W Vista efekt nie występuje.
    TYLKO DLA TYCH DWÓCH POWODÓW PRZESIADKA MIAŁA SENS
    - sterowniki i aplikacje do mojego telefonu SAMSUNF D600E działają
    - sterowniki i aplikacje do MP3 Creativa ZEN 4GB plus działają
    - stare programy od edycji plików muzycznych typu WMA Workshop działają
    - sterowniki do komputera są wszystkie przepisane pod Vistę i działają
    O innych elementach jak znacznie większe bezpieczeństwo i znacznie lepszy mechanizm wyświetlania nie piszę.

Pozdrawiam

Wiesiek

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiesiek_TGT Zobacz posta
    - poprawna obsługa dwóch monitorów i ich profili - tego nie miałem w XP.
    dziwne, bo w moich XP dziala bez zastrzezen zarowno z dodatkowym apletem ze strony MS, jak i bez niego

Bywalec Awatar Przemo(c)

Domyślnie

Tak, czy siak, Mili Państwo, czeka nas wszystkich przesiadka na Vistę prędzej, lub później. Tak samo, jak przesiedliśmy się z 95 na 98, z 98 na XP (co poniektórzy na Millennium ) i tak samo przerzucimy się z XP na Vistę, czy tego chcemy, czy nie. Zakład? To jest po prostu nie-u-nik-nio-ne.
    There is no dark side of the moon really. Matter of fact, it's all dark.

Coś już napisał Awatar Wiesiek_TGT

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac Zobacz posta
    dziwne, bo w moich XP dziala bez zastrzezen zarowno z dodatkowym apletem ze strony MS, jak i bez niego
    Być może w stacjonarnym PC z kartą z dwoma wyjściami na minitor tak ale sprawdź to w NOTEBOOKu !

Wiesiek

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiesiek_TGT Zobacz posta
    Być może w stacjonarnym PC z kartą z dwoma wyjściami na minitor tak ale sprawdź to w NOTEBOOKu !

Wiesiek
    no wlasnie dlatego napisalem "moich XP" a nie "moim XP" - zarowno w laptopie jak i na stacjonranym dwa monitory z roznymi profilami to nie problem, wystarcza taki patch
    LINK

Uprawnienia umieszczania postów