Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 44

Wątek: zakaz przejścia na Vistę, Office 2007 i IE7

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ja mam dokladnie przeciwne wrazenie, tzn. to co wyzej odnosze do Mozilli, a w zadnym wypadku do Explodera.

moze zostaw ta republike i stronki klepane po nocy we frontpage'u czy innym gownie?
    eee , propaganda ja mówię o wszystkich stronach jakie otwierałem .... nie zdażyło mi się widzieć takiej która była źle otwarta na IE a alternatywy no cóż róznie bywało

acha i nie mówie tylko o byle czym ...korporacyjne strony , portale najczęściej się sypia pod nimi, ale cóz szanuje zwolenników rozwiazań alternatywnych...

Cytat Zamieszczone przez strus_pedziwiatr Zobacz posta
    Radzi sobie prawdopodobnie przez dość łagodne traktowanie błędów na stronach www, inne przeglądarki bardziej rygorystycznie do tego podchodzą i stąd być może te problemy. Czasem wystarczy porównać kod źródłowy niby pobrany przez przeglądarkę z oryginalnej strony i faktyczny kod źródłowy którym dysponujemy - różnice często są ogromne. Czy to oznacza, że np. IE przerabia sobie kod na taki który jest dla niego bardziej "strawny" i stąd wyświetla mniej błędów niż inne przeglądarki? Być może...
    właśnie nie rzecz w tym jak , dlaczego i po co tylko rzecz w tym jaki jest tego efekt i jedynie to się liczy

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iREM Zobacz posta
    Oo! Safari na pierwszym. Zawsze myślałem, że to safari źle wyświetla (inaczej niż u "wszystkich") a tu o... ;-)
    Taaa... safari.. Przez godzinę próbowałem, na domyślnym, gołym MacOS 10.4 znaleźć taką kombinację CSS, która wyświetli biały napis na czarnym tle, czcionką 'sans', tak żeby nie wyglądało na bolda. Odpuściłem

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
    acha i nie mówie tylko o byle czym ...korporacyjne strony , portale najczęściej się sypia pod nimi, ale cóz szanuje zwolenników rozwiazań alternatywnych...
    korporacje to sa takie podmioty, ktore maja robic forse i jesli nie chce gora przyjsc do Mahometa, to Mahomet sam do niej rusza d..., zeby mu wyszlo taniej. webmasterzy maja jasno powiedziane, ze jakkolwiek *(#@ nie bylby software klienta koncowego, to produkt (www) ma dzialac. koniec i kropka.

w zaden sposob nie zmienia to sytuacji, ze Microsoft jest swietny w olewaniu ogolnie przyjetych standardow i przeciskaniu na sile wlasnych, wiec ich produkty czesto i gesto smierdza pod wzgledem bezpieczenstwa czy kompatybilnosci (nawet same ze soba). co ma swoje dobre strony, bo generuje mnostwo miejsc pracy w segmencie IT
    www albo tez flickr

Domyślnie

safari - standardowa przegladarka na OSX ???

buchhchchchcaaaaaa

ten złom nie umie poprawnie wyświetlić 80% stron kiszka straszna, korzystać się nie da , masakra poprostu

i 1 miejsce właśnie widac wartość tych testów jedynie co mozna o nich powiedziś że są maksymalnie oderwane od rzeczywistości ...

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    korporacje to sa takie podmioty, ktore maja robic forse i jesli nie chce gora przyjsc do Mahometa, to Mahomet sam do niej rusza d..., zeby mu wyszlo taniej. webmasterzy maja jasno powiedziane, ze jakkolwiek *(#@ nie bylby software klienta koncowego, to produkt (www) ma dzialac. koniec i kropka.

w zaden sposob nie zmienia to sytuacji, ze Microsoft jest swietny w olewaniu ogolnie przyjetych standardow i przeciskaniu na sile wlasnych, wiec ich produkty czesto i gesto smierdza pod wzgledem bezpieczenstwa czy kompatybilnosci (nawet same ze soba). co ma swoje dobre strony, bo generuje mnostwo miejsc pracy w segmencie IT
    wiesz przeglądarki nie są po to aby: były maksymalnie kompatybilne, przechodzily wyimaginowane testy i były alternatywa czegokolwiek .
    przegladarka ma mi wyswietlic maksymalnie prawidłowo strone reszta NIEISTOTNE !
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 09-03-2007 o 11:33 Powód: Automerged Doublepost

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

wiesz przeglądarki nie są po to aby: były maksymalnie kompatybilne, przechodzily wyimaginowane testy i były alternatywa czegokolwiek .
    przegladarka ma mi wyswietlic maksymalnie prawidłowo strone reszta NIEISTOTNE !
    mam z tego rozumiec, ze nigdy nie robiles sam jakiejs zaawansowanej strony www?

z punktu widzenia uzytkownika to co piszesz moze byc prawda.
    natomiast z punktu widzenia firmy, ktora ponosi potezne koszty zatrudnienia webmasterow babrajacych sie w gownie, zeby wszystko dzialalo tak jak graficy sobie zamarza... sory bejbe, ale to sa spore koszta, ktore biznes kopia po kieszeni. kazdy kij ma dwa konce i oprocz ogladajacych sa tez ci co cos robia. im wiecej maja takiej kompletnie niepotrzebnej, wtornej i odmozdzajacej roboty przy zgadywaniu "jakby to zrobic, zeby dzialalo w IE", tym wiecej schodzi im na to czasu. a czas to pieniadz. ktory ktos musi zaplacic
    www albo tez flickr

Domyślnie

tak nie robiłem zaawansowanych ston ...jestem powiedzmy zwykłym userem i mam gdzieś co robia firmy, webmasterzy itp ... a jak IE bedzie wyswietlal źle strony to bez mrugnięcia zamienie go na inną. na razie jednak sie nie zanosi na to

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

tak nie robiłem zaawansowanych ston ...jestem powiedzmy zwykłym userem i mam gdzieś co robia firmy, webmasterzy itp ... a jak IE bedzie wyswietlal źle strony to bez mrugnięcia zamienie go na inną. na razie jednak sie nie zanosi na to
    to mysle, ze masz za malo danych, zeby oceniac znaczenie takich produktow dla biznesu. nie upieram sie ze ja mam, ale mysle ze jednak blizej temu wszystkiemu do rachunku zyskow i strat niz zwyczajnego "dobrzemiboumniedziala"

a w watku tym de facto mowimy o tym softwarze w kontekscie integracji w wielkich firmach
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Taaa... safari.. Przez godzinę próbowałem, na domyślnym, gołym MacOS 10.4 znaleźć taką kombinację CSS, która wyświetli biały napis na czarnym tle, czcionką 'sans', tak żeby nie wyglądało na bolda. Odpuściłem
    A bo Ciebie maki już znają i nie lubią ;-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Oj chyba nie masz pojęcia na ten temat...

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Takie?:
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Safari rulez! Nie znacie sie panowie i tyle a maki was po prostu nie lubia <foch>

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iREM Zobacz posta

Oj chyba nie masz pojęcia na ten temat...
    ba ja nawet nie chce miec pojęcia na ten temat ... patrzę i widzę ... jest albo nie i to jest jedyny wymierny dlamnie aspekt

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów