5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO
"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"
zaoszczędzi się na statywie jeśli sprzedają od razu z podwoziem![]()
Canon 350D + 24-105/4 L IS + 18-55/3.5-5.6 + w odstawce Sigma 18-200/3.5-6.3
fajna spluwa nie .. ?
tylko bałbym sie gdzieś z tym pokazać ..
Tam gdzie takie szkło będzie przydatne to perfekcyjna jakość nie jest niezbędna, bardziej fakt udokumentowania pewnych zdarzeń będzie istotnyBardziej bym się o zoomowanie martwił i szybkość AF. No i ta masa jest pewnym ograniczeniem. Mnie jeszcze jednego szkła baaaardzo u Sigmy brakuje. 120-300/2.8, ale ze stabilizacją. Do moich potrzeb byłoby IDEALNE. Tamci panowie też by się bardzo ucieszyli. Ten tandem miałby pewne miejsce w wyposażeniu zawodowych "podglądaczy".
FOTOINKWIZYTOR
Wiesz że też o nim myślałem. Taki 120-300/2.8 OS byłby super sprawą. Zwłaszcza że nie sądzę żeby przy jego cenie dodanie stabilizacji już coś wiele zmieniło. Fakt że to też jest niezłe bydle. Nie tak dawno spotkałem w Kościeliskiej angola z taką rurą. No spacerzoom to to nie jest
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
Nie wnikając w szczegóły takie osoby nie zawsze się muszą przemieszczać. Często musza dniami albo tygodniami czatować z ukrycia w pewnych miejscach, często na dużych dystansach. Mogą to być mieszkania, samochody, przyczepy itd. Generalnie miejsca gdzie można ustawić statyw. Takie zdjęcia są wykonywane czasami z odległości kilkuset metrów. Zresztą dopuszczam też jawne wykorzystanie takiej optyki. Zasadniczo taka ogniskowa z takim światłem naprawdę znajdzie zastosowanie i nawet nie koszty tylko masa i gabaryty będą tutaj największym ograniczeniem. Z niecierpliwością czekam na dokładne dane na ten temat.
FOTOINKWIZYTOR