Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: Nigeryjczycy oszukują na allegro

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ja też parę zaproszeń wysłałem, dzwonili do mnie z ambasady w nigerii czy ghanie i pytali, o co biega. Powiedziałem jak było więc pewnie nawet wizy nie dostali

Ale mieliśmy faceta z Iranu, normalnego naukowca (o ile to nie sprzeczność) i w związku z tym nachodziła mnie potem policja i ABW. Czy aby nie terrorist.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Domyślnie

miałem taką sytuację ze szkłem 24-85 USM wystawiłem na allegro i po jakims czasie pisze do mnie Susan z nigeri ze chce ten obiektyw dla swojego jak to nazwała "bro" i ze mam wysłać jej dane do przelewu. Całe szczęście w między czasie udało mi się sprzedać sprzęt w polsce...

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ...na konferencje nie dotarli bo sie uplynnili zaraz po przekroczeniu granic UE.
    Aaaa! Teraz już rozumiem. A mówią, że to Polacy są od kombinowania
    Swoją drogą odnośnie tych konferencji etc. to słyszałem o akcji, że normalni ludzie tj. złodzieje ładnie przebrani w garniaki itd wkręcają się na takie konferencje i wynoszą laptopy czy tam inne cuda - jak się uda.
    Nawet nie podpada jak ktoś wychodzi z cudzym laptopem bo z reguły każdy tam ma laptopa. Sprawa dotyczyła też niestety Polaków w UK - z tego co slyszałem

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Historia jak najbardziej znana. W tamtym roku mialem podobna przygode na allegro. Sprzedawalem laptopa thinkpada, byl uszkodzony. Otrzymalem maila od goscia z Nigerii, ten sam bank i podobne działanie co by bylo smieszniej facet chcial kupic laptopa na prezent urodzinowy dla swojej corki odpisalem mu ze laptop jest uszkodzony, ale jemu to w niczym nie przeszkadzalo. Zastanawialem sie czy gdzies tego nie zglosic, ale dalem sobie ostatecznie spokoj, mialem tylko niezly ubaw. Z taka przesylka zawartoscia organiczna moznaby pomyslec, facet niezle by sie zdziwil.

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robsonikus Zobacz posta
    Z taka przesylka zawartoscia organiczna moznaby pomyslec, facet niezle by sie zdziwil.
    Tylko podprowadź od sąsiada - na wypadek jakby DNA badali. Będziesz wtedy 'czysty'

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów