Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Wątek: Uważajcie co piszecie na FORUM ;)

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Raff
    Taa... A może wprowadzić dowody rejestracyjne aparatów
    Były , ale się nie przyjęły Na dawnej karcie gwarancyjnej CANONA była odrywana kartka pocztowa , którą należało wypełnić i przesłać do CANON POLSKA . ( teoretycznie w przypadku podejżenia że sprzęt jest kradziony wystarczyło zadzwonić do CANONA by sprawdzić kto jest właścicielem danego sprzętu )

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Bezsens. I pewnie znowu na takiej inwigilacji ucierpia uczciwi kupcy a cwaniaczki i zlodzieje sie wykreca, badz znajda sposob jak to wszystko ominac.

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SenK
    Raff.. ale co za tym idzie.. trzebaby było robić przeglądy regularne.. kasa, kasa i jeszcze raz kasa..
    Wcale nie jestem zwolennikiem takiego pomysłu (dow. rejestr. aparatów). Może niezbyt dosadnie się wyraziłem Zawsze odczuwam rozdźwięk między ustawowym nakazywaniem jakichś zachowań (np. obowiązek zapinania pasów w samochodzie) a ludzką głupotą. Bo jednak ofiary wypadków bez pasów to większe koszty leczenia z podatków. A jak się bidulki boją mandatu (bo wypadku, kalectwa czy śmierci zazwyczaj nie biorą pod możliwość) to się częściej zapinają. Z drugiej strony zminimalizować podatki i sprywatyzować ubezpieczenia też niełatwo... Zawsze gdzieś zostaje biedna/pokrzywdzona część społeczeństwa, której miłość bliźniego nie pozwala pozostawić samej sobie. Choć zazwyczaj zostaje sama (Afryka - głód, Czeczenia - beznadziejna i okrutna ingerencja Putina) i "wszyscy" są happy. Ale zaraz, to jest forum internetowe a ja takie rzeczy piszę
    Ostatnio edytowane przez Raff ; 13-04-2006 o 18:38

Coś już napisał Awatar wiktoch
    Miasto
    capital city

Domyślnie Czy portale powinny być karane za wypowiedzi swoich użytkowników na forum?

znalazłem i uznałem za interesujące ale nie wiem czy ktoś wcześniej linkował - może zainteresuje moderatorów:

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...0,3971019.html

pozdr

wik
    EOS 7D |EOS5| 580EX | 16-35/2.8 II L | 24-70/2.8 L | 70-200/2.8 L | 100 MACRO/2.8 IS L | EFS 10-22/3.5-4.5 | 50/1.4 | LOWEPRO NOVA 5 | MANFROTTO 055PROB 486RC2 804RC2 681B 234RC |

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Akt oskarżenia przeciwko Szymczakowi zawierał jeszcze jeden zarzut - prowadzenia gazety bez wymaganej rejestracji w sądzie.
    Poza tym nie zgadzam się ze stanowiskiem sądu, że posty są materiałem dziennikarskim w rozumieniu prawa prasowego" - powiedział Leszek Szymczak.
    Moment, to może forum jest gazetą i trzeba na nie posiadać zezwolenie? Komuna robi postępy. Wielki brat zabiera się do tłumienia wolności w internecie...

Fora dostaną ISSN, strony prywatne będą wymagały koncesji... Ordrung.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Bywalec Awatar Przemo(c)

Domyślnie

Ciekawa interperetacja prawa prasowego, nie powiem. Zwłaszcza, że ustawa Prawo Prasowe była uchwalana w czasach, kiedy niejeden z nas marzył o Amidze, czy Commodorze, a o internecie nie słyszał nikt poza garstką wojskowych w USA. Najciekawszy jest fragment: "...nie udało im się ustalić autora wpisu..."
    There is no dark side of the moon really. Matter of fact, it's all dark.

Dopiero zaczyna Awatar vasco
    Miasto
    londynowo

Domyślnie

Ordrung wg naszych zachodnich sasiadow:
    http://www.photozone.de/active/forum...ge?ID=1069439A
    Pozdrawiam!

Daniel

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Woo Zobacz posta
    I tak ktoś wpadnie na to, ze mozna pobierac podatek od kazdego zdjęcia....
    Taki "trynd" ...
    No i obowiązkowe OC dla każdego kto ma aparat. Bo przecież jak robi zdjęcia to może naruszyć czyjeś prawa i co wtedy? :P
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Woo Zobacz posta
    I tak ktoś wpadnie na to, ze mozna pobierac podatek od kazdego zdjęcia....
    Taki "trynd" ...
    I skończyło by się focenie linijek i tablic testowych po nocach
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Początki nałogu Awatar szycho
    Miasto
    M-bórz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    I skończyło by się focenie linijek i tablic testowych po nocach
    No i zbrechtałem się na monitor. Dzięki MacGyver
    EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
    www.tomaszszyszko.pl

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów