Za ta cene kupisz wypasionego Powerbooka G4 17" (uzywanego)
Za ta cene kupisz wypasionego Powerbooka G4 17" (uzywanego)
W galerii uzytkownikow jest kilka moich zdjęć,wszystkie obrabiane na 17 laptopie.Panowie bez przesady,mozna spokojnie obrabiac na laptopie.No ale ja amator nędzny nie ekspert i mnie to wystarcza.
HP Pavilion dv8000t polecam, lub nowszy dv9000t ~1000$ ze standardowa konfiguracja.
Matryca xBright z rozdzielczoscia 1680x1050, odbija tylko w dzien, ale mnie to nie przeszkadza.
http://www.shopping.hp.com/webapp/sh...17.0%26quot%3B
Ostatnio edytowane przez bhk ; 08-03-2007 o 13:37
Mi to odbijanie dość mocno przeszkadza, szczególnie w słoneczny dzień.
Mam 15" i jakoś tam sobie daję radę, czasami tylko słychać, że procek chciałby już odpocząć, a tu jeszcze tyle fotek do obróbki![]()
Ogólnie wolałbym 'zwykłego' kompa, ale laptop w moim przypadku był najrozsądniejszą alternatywą:-(
Ja się z jednym zdecydowanie zgodzę: 17" to nie laptopW mojej klasyfikacji laptop "przewoźny" to 15", a "przenośny" od 14" w dół ;-)
Natomiast co do "nie nadaje się"... zasadniczo do np. focenia ptaków podobno "nie nadaje się" nic poniżej 1D2+500/4 :-D A jednak 20D+100-400 można to też robić z bardzo dobrym skutkiem ;-) Ale fakt, że mój Dell D420 ekran ma po prostu fatalny![]()
No podejrzewam, że raczej matryca jest we wszystkich podobnaZnaczy "fatalny"... do codziennych zastosowań jest jak najbardziej OK, ale jeśli chodzi o obróbkę zdjęć (kolory), to sądząc tylko na podstawie mojego Della musiałbym się zgodzić z Januszem ;-) Co nie znaczy że zgadzam się w ogólności - Macbookowe 13" zrobiło na mnie świetne wrażenie. Tylko system do kitu :-P