Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Tamron 28-300 ze stabilizacją:)

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chuckyy Zobacz posta
    Fajnie prowadzisz dyskusję sam ze sobą Zadajesz pytania i sam na nie odpowiadasz
    Jeśli bardzo chciałeś odpowiedzieć na moją wątpliwość tak jak ja, to jestem skłonny jeszcze wykasować swoje wnioski. - Ehh, jaki ja jestem dobry...

A poważnie, to nie sądzę żebym znał odpowiedź - stąd moje dywagacje. A może coś przeoczyłem i ktoś mnie oświeci?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewg Zobacz posta
    Ciekawe czemu nie podano szacowanej skuteczności tej nowej stabilizacji Tamrona. Fakt, że te podawane przez innych krotności prędkosci migawki to bardziej atrybut reklamowy, niż realna gwarancja nieporuszenia, ale w takim razie dlaczego na wstępie zrezygnowali z tego elementu marketingowego???
    - Albo są realistami, albo jeszcze nie wiedzą, albo juz wiedzą i nie ma sie czym chwalić...
    Być może nie wiedzieli, nie umieją tego zmierzyć albo nie myślą, że to dobry chwyt reklamowy W każdym bądź razie odsyłam do mojego testu Tamrona z VC - ta stabilizacja jest naprawdę mocna !!
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Początki nałogu

Domyślnie

Mówisz, że 28-200 czy tam 300 to czerstwo do apsc ze względu na "wąski szeroki koniec" . Wytłumacz mi wobec tego dlaczego ludzie, którzy posiadają kompakty (a tych jest 328742897 razy więcej niż tych z lustrami) nie marudzą, że max mają 28-35mm na szerokim końcu.

Mój ojciec ma takiego znajomego, co wierzy iż posiadanie 350D + uniwersalny zoom daje lepszy efekty niż profi kompakt. Kupil sobie jakaś sigme i sie cieszy. Nawet nie wiedział, że da się z pomocą przejściówki zamontować szkła na M42 to o czym mu tu mówimy. A takich ludzi jest wiele. Starają się dopasować do każdego segmentu rynku. Szkła są wypuszczane na cały świat. W innych państwach można sobie pozwolić na kupno lustrzanki - bo kogoś stać i też myśli, że już są fajniejsze foty bo to lustro. Nie wyznaje natomiast dźwigania tony szkieł tylko sie cieszy jak szczerbaty na cukierki ze ma lustro i nie musi zmieniać szkieł. Do takich ludzi adresowany jest ten obiektyw.

Czy gówno opakowane w złotą folie? Nie wiem. Przy 70-200L to ta ISka wychodzi cholernie dobrze na optykę

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grisha Zobacz posta
    Mówisz, że 28-200 czy tam 300 to czerstwo do apsc ze względu na "wąski szeroki koniec" . Wytłumacz mi wobec tego dlaczego ludzie, którzy posiadają kompakty (a tych jest 328742897 razy więcej niż tych z lustrami) nie marudzą, że max mają 28-35mm na szerokim końcu.

(....)
    Bo te 28mm na APSc to daje kąt widzenia taki sam jak standard (45mm) na FF także porównanie z kompaktami zupełnie nietrafione.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grisha Zobacz posta
    Mój ojciec ma takiego znajomego, co wierzy iż posiadanie 350D + uniwersalny zoom daje lepszy efekty niż profi kompakt. Kupil sobie jakaś sigme i sie cieszy.
    To chyba nie jest z nim tak źle?
    A co do reszty Twojej wypowiedzi, to o co chodzi?

Coś już napisał Awatar KrzysiekRally
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Mi się wydaje, że trochu za duży rozrzut między 28, a 300 mm, ale to taka moja refleksja.
    Może to oznaczać przy "końcu" utratę jakości zdjęcia.
    www.image-sport.net moja www
    www.imagesport.digart.pl prace
    www.facebook.com/imagesportnet
    7D,400D/17-50 f2.8/70-200 f4L/50 f1.8II/580EXII/Tamrac Expedition7

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów