Widze, że kolega nie zorientowany,Po pierwsz ja zakupiłam swoją L 70-200 za 3300 zł (nówka w sklepie) nie dalej niż czwartek także różnica w cenie to 800 zł. Po drugie trzymam Tamrony do czasu, aż się ich pozbędę. Mam nadzieje, że nastąpi to z chwilą oddania w rozliczeniu 400d i Tamrona 17-50 przy kupnie 5D. Po trzecie, z tego że popełniłam błąd kupując Tamrony nie robie żadnej tragedii bo koształy razem 2200zł, a wiec nie jest to drogo. Ponadto, nie krytykowałam żadnego samla Cichego tylko zadałam pytanie (?) czy to co zrobił zawodowiec na balkoniku to są te sample T 70-200 obiecywane od poniedziałku przez zawodowca (szeroko rozumianego jako sprzedawco-akwizytora oraz wykonyjącego zdjęcia zarobkowo).
Dlatego też dziwie się, że ktoś czuje się obrażony z powodu dookreślenia przeze mnie ról niektórych osób piszących na forum (sprzedawca,akwizyor) uwypuklenia celu ich działania ("u mmie są już tłumy zapisane na ten obiektyw").A tak naprawde jak ktoś prosi o załadowanie RAW-a (TiFF) czy pokazania normalnych samplii otrzymuje odpowiedź wykrent , że ciemnica za oknem, że brak opisu zdjęcia, że inne samle są do d.. (wyrocznia czy co?). Jak to ma być wątek poświęcony tematowi jak to warto kupić obiektyw T 70-200/2.8 u Cichego to przenieśmy go do działu Sprzedam- będą tam zagladlądali tyko potęcjalni klienci Cichego i będą z siebie napewno zadowoleni. A tak apropo to chyba Cichy jest jedynym użytkownikiem tego obiektywu w Polsce. Gratuluje Cichy!!!