Pokaż wyniki od 1 do 10 z 174

Wątek: Tamron 70-200/2,8

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Renia239 Zobacz posta
    Na razie przypilnuje Cichego
    Od Cichego to ty się domyśl co.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Dopiero zaczyna Awatar Renia239

Domyślnie

Przecież jesteś po spacerku to powinno ci pomóc. Nie zapomnij, że jesteś wrazliwy na skoki ciśnienienia
    Canon EOS 5D, Canon EOS 40D, Canon 50/1.4, Canon 85/1.8, Canon 70-200/2.8L, Canon 24-105L, Canon 17-40L,Tamron 28-75/2.8,580 EXII

Bywalec Awatar Antolll
    Miasto
    Poznań

Thumbs down

Przecież jesteś po spacerku to powinno ci pomóc. Nie zapomnij, że jesteś wrazliwy na skoki ciśnienienia
    Ech, a to mężczyźni podobno są chamscy i kompleksy leczą na forum. Mając kupioną za 4,5koła Lke, a widząc test tamrona też jestem troche zły ale nie piszę przez to źle o tamronie, cichym, jego teście itd Zamiast tego... robie zdjęcia

Reniu! Skoro różnica 1800zł (oba obiektywy wg. fotorimex, można znaleźć Lke taniej, tamron też na pewno wkrótce zjedzie z ceną) jest do zaakceptowania za różnice miedzy bardzo dobrym (bo testy cichego, których ty testami nie nazywasz wykazują bardzo dobre własnosci optyczne) tamronem a powiedzmy sobie szczerze też bardzo dobrym 70-200/2,8L, to po jaką cholerę trzymasz 17-50/2,8 i 28-75/2,8 skoro jak sama piszesz
    Obiektywy Tamrona, które posiadam oceniam jako słabe (choć majątku nie kosztowały) i drugi raz bym ich nie kupiła.
    To... ekhm, po co je kupiłaś?? Skoro kosztują tyle ile różnica miedzy T70-200 a C70-200 to chyba nie problemem jest kupić L-ki w tych zakresachm skoro te tamrony takie beznadziejne, a L-ki niewiele droższe prawda?
    Czyli porównując Tamrona do Tamrona wychodzi Canon L

Z tego testu który zafundował nam Cichy wynika dokładnie odwrotnie. Mając wybór między tym tamronem (przy dzisiejszej ilosci informacji o nim) a L-ką kupiłbym tamrona. A za różnicę jeszcze jednego, chociażby UWA bo takiego jeszcze nie mam.

Nie mam nic do Cichego.
    Pozatym lubie jak ktoś coś mądrego napisze a nie zajmuje się akwizycją.
    :rolleyes:

IMHO wychodzi że
    Cytat Zamieszczone przez jeklaskaMM Zobacz posta
    na razie Renia to wygląda że masz ciężkie dni;
    .

Pozdrawiam - zadowolny użytkownik 70-200/2,8L i tamrona 17-50/2,8. (decydując dziś kupiłbym na 100% 70-200/2,8 tyle że tamrona. I też od cichego - 17-50 jest żyleta).

Ten post nie miał za zadanie urazić niczyich uczuć, był tylko wyrazem mojej złości spowodowanej dziwnym zachowaniem co poniektórych. Wszystkie stwierdzenia w nim były IMVVVHO wiec prosze sie nie kłócić 8)
    6DII + 17-200/2,8L

Uprawnienia umieszczania postów