Strona 14 z 18 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 174

Wątek: Tamron 70-200/2,8

Domyślnie

Cichy

....i tak sam mogłeś "VARNE" opróżnić ?

a tak na marginesie:
    na 70mm jest bliżej niż na 75mm ?
    Ostatnio edytowane przez noel ; 11-04-2008 o 11:51
    Bieda przeczy matematyce; gdy się ją podzieli na więcej ludzi, nie staje się mniejsza. » Gabriel Laub

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wczoraj, z radości, ze nowe fajne szkło mi w torbie przybyło
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez noel Zobacz posta
    na 70mm jest bliżej niż na 75mm ?
    Mało który zoom ma dokładnie takie ogniskowe jak w specyfikacji, albo tyczą się one specyficznych ustawień np. ostrość na nieskończoność. Pewnie Tamron nie odstaje i na szerokim ma więcej niż 70mm a na długim mniej niż 200.
    Kiedyś miałem T17-50 i różnica kadr między nim na 50mm a Canonem 50/1.4 była widoczna, Tamron był szerszy czyli nie miał 50mm.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Mam zupełne odwrotne odczucia i zapewniam Cię, że jakościowo BLIŻEJ temu Tamronowi do Canonowskich L-ek niż bardzo dobrego Tamrona 28-75.
    Pisałem o kolorystyce typowej moim zdaniem dla Tamrona. Co do twojego porównania to T28-75 jest na długim końcu najgorszy, a T70-200 jak większość zoomów na krótkim końcu pewnie najlepszy więc to średnio sensowne porównanie.
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 11-04-2008 o 12:21 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jednak jest to dobre porównanie, zwłaszcza dla osób, którzy nie myślą tylko o używaniu 200mm, ale też o korzystaniu w takim obiektywie z portretowych ogniskowych 70~135. Tutaj Tamron wypada wprost REWELACYJNIE, śmiało napiszę, że jest "żyleta" już od 2.8 i nie ma widocznej winiety! Porównywałem już również ze 135 L, ale z efektem końcowym i porównaniem z 70-200L poczekam na lepsze warunki.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jednak jest to dobre porównanie, zwłaszcza dla osób, którzy nie myślą tylko o używaniu 200mm, ale też o korzystaniu w takim obiektywie z portretowych ogniskowych 70~135. Tutaj Tamron wypada wprost REWELACYJNIE, śmiało napiszę, że jest "żyleta" już od 2.8 i nie ma widocznej winiety!
    No fajnie, ale zdjęcie butelki na którym GO obejmuje tylko kilka procent w środku kadru to trochę za mało żeby w ogóle mówić o tym czy obiektyw jest ostry czy nie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dla mnie to jest wystarczająco, no ale cóż, nie wszystkich można zadowolić..

Dopiero zaczyna Awatar Renia239

Domyślnie

No dla Cichego musi być wystarczająco ostry bo przecież on tym handluje.
    Canon EOS 5D, Canon EOS 40D, Canon 50/1.4, Canon 85/1.8, Canon 70-200/2.8L, Canon 24-105L, Canon 17-40L,Tamron 28-75/2.8,580 EXII

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Renia239 Zobacz posta
    No dla Cichego musi być wystarczająco ostry bo przecież on tym handluje.
    Dlaczego za każdym razem jak się odezwiesz podnosi mi się ciśnienie ?

Człowiek sobie żyły wypruwa, żeby zrobić jakiś w miarę sensowny test, bo do tej pory nie było w sieci żadnych wiarygodnych sampli, a tu jeden post i się odechciewa...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dlaczego za każdym razem jak się odezwiesz podnosi mi się ciśnienie ?

Człowiek sobie żyły wypruwa, żeby zrobić jakiś w miarę sensowny test, bo do tej pory nie było w sieci żadnych wiarygodnych sampli, a tu jeden post i się odechciewa...
    Myślę Kuba że trochę dramatyzujesz. Wiadomo ze skoro sprzedajesz ten obiektyw to w twoim interesie jest pokazanie go w jak najlepszym świetle i niektórym osobom możesz się wydawać przez to mało wiarygodny. Nie możesz też oczekiwać że wszyscy się będą zachwycać, bo i nie każdemu ten obiektyw się spodoba, a widać że od razu wrażliwie reagujesz na każdą krytykę czy wątpliwości.
    Ja tez bym chciał zobaczyć cały ostry kadr, bo po samym centrum to niewiele można powiedzieć. T28-75 też jest w środku ostry ale brzegi na 5D to katastrofa.

Dopiero zaczyna Awatar Renia239

Domyślnie

Cichy to zdjęcie rowera w rogu balkoniku (po warszawku loggia) i flaszki wódki oraz samochodu sąsiada nazywasz samplami ? Testem ?
    Canon EOS 5D, Canon EOS 40D, Canon 50/1.4, Canon 85/1.8, Canon 70-200/2.8L, Canon 24-105L, Canon 17-40L,Tamron 28-75/2.8,580 EXII

Strona 14 z 18 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów