Witam,
Miałem okazję dotykać egzemplarz przedprodukcyjny.![]()
Obiektyw w wersji Canon pojawi się w Europie z początkiem Listopada.
Pozdrawiam wyczekujących,
diaphragm
Witam,
Miałem okazję dotykać egzemplarz przedprodukcyjny.![]()
Obiektyw w wersji Canon pojawi się w Europie z początkiem Listopada.
Pozdrawiam wyczekujących,
diaphragm
no to pisz szybko jakie wrażenia!!! jaki szybki AF???
6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L
W przedprodukcyjnym zauwazalnie szybszy niz w Tamronie 200-500, jest to zapewne związane z mniejszą jego długością. Jednak z tego co wiem, egzemplarz który mogłem oglądać nie jest wersją finalną produktu. Możliwe więc iż Tamron zdecyduje się wstawić szybszy napęd. Wiadomo iż egzemplarze demo przygotowywane są z dostępnych podzespołów, tak więc przed oficjalnym rozpoczęciem sprzedaży żadne testy nie będą odpowiadały wynikom produktu finalnego. Niestety nie będzie silnika USM bądź jego odpowiednika, jeszcze nie teraz.
Sama konstrukcja bardzo zbliżona do znanego już Tamrona 200-500.
Testowany egzemplarz nie miał back ani front focusa
Niestety wkładanie do aparatu własnych kart pamięci w celu pobrania sampli, zagrożone było stałym odseparowaniem dłoni mieczem katana
pozdrawiam,
diaphragm
Nie wiem jaki szybki jest AF w Tamronie 200-500, czy możesz go porównać z jakimś szkłem powszechniej spotykanym? 70-200 f/4?
6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L
;-) Zamówiony u dostawcy ? Tudzież coś w tym stylu ;-) (http://slowniki.onet.pl). Z niemieckiego jestem raczej noga.
Ostatnio edytowane przez Peri Noid ; 31-05-2007 o 15:23
Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ja mysle ze w tym segmencie tzn 50-200 nie ma miejscia na nowy obiektyw i ten tamron bedzie porazka finansowa. no cyba ze bedzie kosztowal 1500zl co jest nie mozliwe.
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max
Jeśli Tamron będzie w cenie C 70-200/4 i na f/4 będzie równie dobry, to wygra, bo ma dodatkowo f/2.8. Silnik USM nie zawsze jest najważniejszym kryterium wyboru szkła. Wszystko kwestia stosunku cena/osiągi. Poczekajmy aż się pokaże na rynku, wtedy będziemy oceniać.
PS. Swoją drogą, może premiera rynkowa tak się odwleka, bo kombinują coś z nowym napędem?
Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)
No bez przesady... bo dojdziemy, że jedyną szansą dla Tamrona to rozdawać te szkła za darmo.Moje zdanie jest takie, że jeśli optycznie Tamron będzie porównywalny z odpowiednim Canonem to się spokojnie obroni. USM USMem, ale efekty przede wszystkim. USM nie poradzi jak optycznie szkło do życi. Wystarczy, żeby AF był na poziomie Tamrona 28-75 (dość szybki, choć znającego USMa na kolana nie rzuca).
Całe szczęście, że mierzę w Canona z ISem bo miałbym cholerny orzeszek do zgryzienia.![]()
hrabia Vader
zakurzony EOS i szklarnia porośnięta pajęczynami