Pokaż wyniki od 1 do 10 z 174

Wątek: Tamron 70-200/2,8

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

porownujac 90 mmTamrona Macro do 100 2.8 Canona tez niestety (a moze stety) szala przechyla sie na strone Tamrona jesli chodzi o detale w fotografii. NO ale po stronie Canona lezy solidna konstrukcja, nie ma wysuwanego tubusa no i USM. Przy macro chyba dosc istotny czynnik.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Bywalec Awatar SAM
    Miasto
    Kamionek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    porownujac 90 mmTamrona Macro do 100 2.8 Canona tez niestety (a moze stety) szala przechyla sie na strone Tamrona jesli chodzi o detale w fotografii. NO ale po stronie Canona lezy solidna konstrukcja, nie ma wysuwanego tubusa no i USM. Przy macro chyba dosc istotny czynnik.
    Dlatego kupiłem 180/3.5 :wink:, a nie 90-kę - nic się nie wysuwa, USM w makro jest niepotrzebny. No i 90-tka dla mnie za krótka.
    Rzeczywiście Tamron nie jest, aż tak "pancerny" jak Canon. Natomiast jest solidny, nie mam absolutnie wrażenia tandety. Jeżeli chodzi o mechaniczną stronę to zdecydowanie lepsze wrażenia niż np. Sigma 150.

Uprawnienia umieszczania postów