Ze zdjęć z tej szwedzkiej strony to widać że szkło ma przeciętny kontrast przy 2.8, widać trochę CA w nieostrości i wyraźny spadek rozdzielczości przy 200mm na brzegach. Winieta na 5D na zupełnie przyzwoitym poziomie, ciekawe jak z celnością AF.
Ze zdjęć z tej szwedzkiej strony to widać że szkło ma przeciętny kontrast przy 2.8, widać trochę CA w nieostrości i wyraźny spadek rozdzielczości przy 200mm na brzegach. Winieta na 5D na zupełnie przyzwoitym poziomie, ciekawe jak z celnością AF.
Gratuluję oka, ja tam nie widze różnic między zaprezentowanym zdjęciom z Sigmy, Lki i Tamrona, w związku z tym jeszcze poczekam aż szkiełko przyjedzie i można będzie samemu porównać. Ten test jakiś mało wiarygodny, wszystko jest ostre :P
O obiektywach wiem prawie wszystko
Jak dla mnie te zdjęcia są zbyt ostre, nawet te z Sigmy, więc podchodzę z dystansem. W czwartek będę wiedział więcej :]
Jest i test na dpreview !
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=27479724
Pkt 8 regulaminu forum
To nie jest "test na dpreview" tylko pare zdjęć bateryjek na forum dpreview z przeostrzonymi jpgami na +5 sharpness.
będzie jakiś teścik poglądowy od Cichego?
50D + BG-E2N | 50 1,8 II | Tamron 28-75 2,8 | Sigma 17-70 2,8-4 OS | 580EX II | 430EX
Napisałem wyżej, że będzie w czwartek. Na razie to mam ciemnicę za oknem ... :\
Przez najbliższy tydzień będziesz miał taką "ciemnicę" - nie zapowiada się poprawa pogody - niestety.
Tak btw. Jak pierwsze wrażenia ? Bo na pewno już się do niego "dobrałeś"![]()
Pkt 8 regulaminu forum
Cierpliwości, nie będę wrzucał zdjęć bateryjek, a na zewnątrz na razie pada.