Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 60

Wątek: Warto teraz kupić 30D?

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

za 30d przemawia tez jakość wykonania, trwałość i niezawodność. Jeśli chodzi o jakość zdjęć to jest porównywalna. Jednak 20d/30d sa wygodniejsze w uzywaniu i jesli planujesz podpiąć body do lamp studyjnych to 30d bo 350 nie ma synchronizachcji z lampami studyjnymi i innymi tego typu wynalazkami
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

nie przykładaj do oka 5d, bo skiewkę opróżnisz

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

kupuj 30d

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goose Zobacz posta
    No właśnie stoję przed takim dylematem, czy obecnie warto kupić 30D, czy też poczekać na spadek cen? Z tego co wiem, za niedługo mają być jakieś targi fotograficznie, a jak wiadomo po takich imprezach ceny trochę spadają..
    Sam się kiedyś nad tym zastanawiałem na forum. Wówczas wchodził na rynek Nikon D80 i liczyłem na spadki cen. Moim zdaniem nie warto czekać. Ceny spadały i będą spadać, a tak jak napisal gwozdzt minie Cię sporo ciekawych kadrów w tym czasie. Wybrałem 30D i nie żałuję.

Coś już napisał Awatar Pawlo
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zOOn Zobacz posta
    Tzn., ze polecasz czekanie na dostawe? To musi byc jazda 8)

PS: No dobra - tez kiedys czekalem - i warto bylo.
    Tak i sie oplacalo - wlasnie wrocilem z pracy do domciu i rozpakowuje kartonik... mecze sie wlasnie z paskiem (z czerownym) :P

Nie ma co czekac, jesli jest ktos zdecydowany i ma troche talarkow uzbieranych

theremin
    Guest

Domyślnie

Witam!

Warto! Trzycyfrowym karłom mówimy stanowcze NIE.

Zwątpienie może wystąpić, kiedy obok 30D będzie stało 5D...

Pozdrawiam!

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

z pytania: czy warto czekac na obniżkę cen 30D? zrobił się wątek rozważań nad sensownością przesiadki z 300/350D na 30D.

tymczasem intencje załozyciela wątku były chyba inne, zbieżne z moimi zresztą ;-)

myślę o o 5D i 30D, potrzebuje dwóch puszek. w zeszłym tygodniu wyprzedałem cały system nikona, d200, d50, zestaw szkieł. ponieważ sezon na poważnie zaczyna się dla mnie w maju, moge sobie pozowlic na zkup puszek nawet w połowie kwietnia (dwa tygodnie na przyswojenie systemu).

tzw. "ujęć" mi nie szkoda, to będa moje kolejne aparaty, podleczyłem się ze zdjęć testowych, z biegania z aparatem po mieście, choć oczywiście szanuje każdy przejaw twórczości.. sa zlecenia lub przemyślana sesja, czasem wyjazd - robię zdjęcia. dlatego ponawiam - przypominając, że mi się nie spieszy - jak to jest w canonie? spadki cen mają jakieś tendencje? warto czekać?

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

Stanowczo nie warto !!!
    Ceny spadają w okolicach 500-1000 zł rocznie ....

Bywalec Awatar orte
    Miasto
    Kostrzyn nad Odrą

Domyślnie

Ja tak właśnie sobie w tym tygodniu kombinowałem, że sprzedam trabanta ze szkłem
    + 2 dodatkowe baterie + karta + grip (o ile dotrze) i akurat styknie na 30D
    A w przyszłym tygodniu chyba uda mi się w końcu kupić 85 f/1.8 i było by na początek OK
    Canon 40D + BG-E2 | Canon EOS 100 | EF 50 1.8 Mk I | EF 28-135 IS USM + UV (0) Hoya | EF 70-210 USM
    10GB w CF-kach | Lowepro Stealth Reporter 200 AW Mk I | Olympus C4000Z

Początki nałogu Awatar Arche121
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

ja również przyłączam sie do wypowiedzi kolegów i uważam ,że warto nabyc 30 D ,ceny juz spadły i mozna to cacko juz kupic za niecałe 4 tys.-naprawde polecam

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów