Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 50

Wątek: 50 mm 1.2 L test na szybko

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Mam małe pytanko, czy też wam tak lekko chodzi pierścień od MF??

Pzdr.
    Ostatnio edytowane przez towersivy ; 16-06-2007 o 12:48

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy Zobacz posta
    Mam małe pytanko, czy też wam tak lekko chodzi pierścień od MF??

Pzdr.
    tak na poczatku myslalem ze jest cos zepsute ale na LV na 40d wychodzi ze dziala bardzo precyzyjnie

Cytat Zamieszczone przez Magus Zobacz posta
    Testy zależą od metodyki i sztuki szkła.
    Moja 85 1.2 prawie nie winetuje na FF a wszędzie pisze, że ma olbrzymią winetkę - na 1.4 jest ostra baaardzo - testy są fajne, czytam wiele ale tak jak różnią się one między sobą tak mogą różnic się szkła. Z moimi doświadczeniami z różnymi szkłami najbardziej pokrywają się testy z www.photozone.de tak w 80%

Moje winetuje jak szalg - ale miedzy innymi to jest piekno tego szkla
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Uzależniony

Domyślnie

Witam. Nie wiedzialem gdzie to zapodac wiec zapodalem tu. Mam maly dylemat. Canon 5D czy 50/1.2 L. Duzo robilem zdjec na 50/1.8 i pasuje mi ta ogniskowa. Do tego chcialem miec swietne szklo stalkowe na wypelenienie luki w moim zestawie. Dlatego mysle co pierw? Czy zakupic szklo i za rok, dwa zakupic juz 5D MkII czy kupic teraz 5D? Jak sadzicie?

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

1.4 i full frame... Ja poza podstawowymi zoomami (17-40,70-200) Nie pcham się w eLki z systemem 400D. Więc moim zdaniem kupić 5D.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Bo ja wiem? Cena body spada, elek raczej nie, zalezy wszystko od Twoich docelowych wymagan co do sprzetu, ja bym poczekal na nastepce 5d a teraz inwestowal w szklarnie...

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArturBonoVox Zobacz posta
    Mam maly dylemat. Canon 5D czy 50/1.2 L.
    Z 5D + 85/1.8 (ta sama ogniskowa którą teraz masz przy 50) będziesz zadowolony IMO bardziej niż z 400D + 50/1.2

Domyślnie

Może i bardziej zadowolony, ale trochę biedniejszy...8) Ja nie zastanawiałbym się nawet chwili i wybrałbym 50/1,2. Dlaczego?
    - z dowolnym aparatem uzyskuję świetne zdjęcia z małą GO, choćby było to 350D
    - Odpowiada Ci ogniskowa 50 mm. Kupując 5D właśnie ją zmieniasz na pełnoklatkowy punkt widzenia. Co zatem? Droższy 85/1,2 żeby mieć ten sam widoczek w wizjerze?
    - Obiektyw tego typu nie traci na wartości, a aparat z każdym rokiem o dobre 20%. Obiektyw tańszy nie będzie, a aparat owszem.
    - Znana zasada- najważniejszy fotograf, potem obiektyw, a na końcu puszka (nawet w czasach cyfrowych)
    Miłego wyboru

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Witam. Nie wiedzialem gdzie to zapodac wiec zapodalem tu. Mam maly dylemat. Canon 5D czy 50/1.2 L. Duzo robilem zdjec na 50/1.8 i pasuje mi ta ogniskowa. Do tego chcialem miec swietne szklo stalkowe na wypelenienie luki w moim zestawie. Dlatego mysle co pierw? Czy zakupic szklo i za rok, dwa zakupic juz 5D MkII czy kupic teraz 5D? Jak sadzicie?
    Kup 85L - nie żartuję. 50 już masz, ogniskowa Ci się podoba, jak za jakiś czas kupisz któreś 5D, to z 85L zachowasz ulubioną ogniskową a zyskasz np. http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=26650168
    EOS - conditio sine Kwanon...

Początki nałogu Awatar hofi66
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Arturze, zdecydowanie weź 5D+85 1.8 - to niezły tandem. Wiem, co piszę, bo mam od 2 tygodni. Choć jak zapinam 35L, to jest jeszcze lepiej Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez hofi66 ; 05-02-2008 o 23:02
    Trzeba mieć odwagę, by milczeć ...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wspomnę, że na FM 50mm 1.2 ma ocenę 8,4 a 85mm 1.2 II - 9,7. Warto poczytać opinie.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów