Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: problem z ostrzeniem w 24-105L

Początki nałogu Awatar SimOn!
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

Karolajna a masz mozliwosc podpiecia innego szkla do swojej puchy? Bo mozliwe ze masz uszkodzone szklo. Moze wez nawet pozycz jaks sigme i zobacz czy sa takie same efekty. Moze jakis forumowicz z łodzi by Ci cosik porzyczyl. Bo tak to zawsze wykluczysz jedna z przyczyn.
    podpis...

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karolajna Zobacz posta
    Czekam na jakieś fachowe porady a nie sączenie jadu.
    Nie widzialem zdjec, wiec bede zakladac, iz sprzet jest sprawny.

Wg mnie Twoim problemem (jak i wielu innych ludzi) jest przekonanie, iz zakup eLek, powinno dawac zdjecia przynajmniej 2 razy ostrzejsze od kita czy innego taniego sprzetu. Wszyscy skupiaja sie tylko na ostrosci obiektywu. Drozsze obiektywy daja jednak wiele innych rzeczy o ktorych tanie moga tylko pomarzyc. Wykonanie, oddanie kolorow, plastyka obrazu, brak flar podczas robienia pod ostre swiatlo, male CA, szybkosc i celnosc AF'a oraz jeszcze wiele innych subtelnych (dla laika) roznic. Jednak dla wiekszosci jedynym widocznym kryterium jest ostrosc. Dlatego, jesli ktos ma pretensje wzgledem tego jednego czynnika, nie ma sensu aby sie meczyl i wyrzucal pieniadze na cos, co ma go draznic.

Nie tylko fotografia charakteryzuje sie takim prawem, ze choc produkty z gornej polki sa 5 razy drozsze, nie oznacza wcale 5 razy lepszej jakosci wykonania lub komfortu uzytkowania

Karolajna
    Guest

Domyślnie

... juz jestem robie kolejny test i wsadze na strone o której pisał gwozdzt. Jak juz to zrobie to napisze wszystko o parametrach.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Nie widzialem zdjec, wiec bede zakladac, iz sprzet jest sprawny.
    Zaraz mi podeśle (wrzucę do siebie). Więc proszę o chwilkę czasu wszystkich skorych do pomocy

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Zaraz mi podeśle (wrzucę do siebie). Więc proszę o chwilkę czasu wszystkich skorych do pomocy
    Kiedy ja w ciemno zakladam, iz ostrzejszy bedzie kit :cool:

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

bez bicia... przyznaje sie ze test zrobiłam na jpegach... ustawienia w 1 i w 2 były wyzerowane...
    A moze tu leży problem?
    zero w skali -2 do +2 (300D)
    Załącznik 2556

to zupełnie co innego niż
    zero w skali 0-7 (5D)
    Załącznik 2557
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 07-03-2007 o 12:03
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Karolajna
    Guest

Domyślnie

...troche mi wstyd ale Tomek (gwozdzt) ma racje. Zrobiłam kolejny test i teraz jest o niebo lepiej. Wiecie jak to jest z kobietami, wydała duzo kasy na sprzęt i szuka dziry w całym zeby się upewnic czy na pewno dobrze zrobiła.
    Dziękuje wszystkim dobrym serduszkom za pomoc... pan wam w dzieciach wynagrodzi

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Dziękuje wszystkim dobrym serduszkom za pomoc... pan wam w dzieciach wynagrodzi
    Skoro tak nam dobrze życzysz to nie pozostaje nic innego jak tylko życzyć miłej lektury
    http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=18411077

Początki nałogu Awatar jatzzek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zrobiłam kolejny test i teraz jest o niebo lepiej. Wiecie jak to jest z kobietami, wydała duzo kasy na sprzęt i szuka dziry w całym zeby się upewnic czy na pewno dobrze zrobiła.
    Tak to akurat ma wiekszosc, rowniez w przypadku plci brzydkiej. Co innego jesli chodzi o powsciagliwosc w zadawaniu pytan Skala na 5D nie ma liczb ujemnych wiec nie wiem jak to sobie wykoncypowalas, ze zero na 5D to jest to samo co zero na 300D? W przyszlosci wszelkie testy rob na RAW i zawsze korzystaj z tej samej procedury wywolawczej (takie same ustawienia ktore mozesz sobie zapisac w profilu "test"). Wowczas jestes uniezalezniona od wszelkich ustawien wewnetrzych aparatu.
    why waste your time looking for proof?
    what if the answer is never the truth?

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

Zależy od wywoływacza, np. breezebrowser ma różne opcje zależne od modelu aparatu jakim było robione zdjęcie ...

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów