Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: awaria sprzetu...

Coś już napisał Awatar Wisozup
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

nowlasnie - bez osob trzecich:] sam niewiem jak do tego doszlo ale jak zobaczylem aparat no to wygladalo na to ze ktos probowal na sile otworzyc lampe. Tak to jest jak sie aparat bierze na imprezke i daje komus zeby zrobil kilka fotek:/mam nauczke...
    Mam jeszcze jedno pytanie troche odbiegajace od tematu- czy da sie uniknąć (konkretnie w S1) luminacji swiatla odbietego od kropelek wody albo kurzu(takie jasne, brzydkie plamiki)? glownie wychodzi to na zdjeciach robionych w ciemnych pomieszczeniach z lampa. Myslalem nad jakimis filtrami ale nie wiem czy to cos da.
    POZDRAWIAM

Marcos
    Guest

Domyślnie

czy da sie uniknąć (konkretnie w S1) luminacji swiatla odbietego od kropelek wody albo kurzu(takie jasne, brzydkie plamiki)? glownie wychodzi to na zdjeciach robionych w ciemnych pomieszczeniach z lampa. Myslalem nad jakimis filtrami ale nie wiem czy to cos da.
    no własnie ja tez jestem ciekaw co z tym mozna zrobic?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcos
    czy da sie uniknąć (konkretnie w S1) luminacji swiatla odbietego od kropelek wody albo kurzu(takie jasne, brzydkie plamiki)? glownie wychodzi to na zdjeciach robionych w ciemnych pomieszczeniach z lampa. Myslalem nad jakimis filtrami ale nie wiem czy to cos da.
    no własnie ja tez jestem ciekaw co z tym mozna zrobic?
    1. Lampa zewnetrzna (nie da sie w S1 podpiac)
    2. Robic bez lampy (da sie w S1)
    3. Lampa zewnetrzna na fotocele a wbudowana mocno wytlumiona (dosc drogie i niezbyt przewidywalne - szczegolnie dla amatora)

Coś już napisał Awatar Wisozup
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

No...w romantycznej scenerii zdjecia bez lampy sa kiepskie:/ A myslalem o Lampie na fotocele a mianowicie widzielem gdzies na allegro zarowki tego typu ktore maja standardowy gwint(jak wiekszosc zarowek).Jak dobrze pamietam to ok 90zl kosztowaly.Ale nie jestem pewien jakby to sie sprawdzilo. Ktos gdzies mowil ze z pomoca 2 takich zarowek robil rewelacyjne zdjecia na weselu.Kiedys wykombinuje sobie taka zarowke i poprobuje :wink:

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wisozup
    A myslalem o Lampie na fotocele a mianowicie widzielem gdzies na allegro zarowki tego typu ktore maja standardowy gwint(jak wiekszosc zarowek).Jak dobrze pamietam to ok 90zl kosztowaly.Ale nie jestem pewien jakby to sie sprawdzilo.
    Zupelny brak pomiaru swiatla. Walisz i korygujesz nastawy aparatu pod lampki tak by w miare oswietlone wyszlo. Przy okazji - zabija caly nastroj na zdjeciu 8)

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów