No to jeszcze napięcia - pewnie sie narażam ale na forum o foto dostaje lepsze porady niz na forum OC ;-)
dziwna sprawa jest gdy ustawie w biosie 1,415V to cpuz jak i asusowksi pc-probe pokazuje 1,344-1,360V
gdy ustawie w biosie 1,350 to w cpuz i pc probe pokazuje 1,280-1,296V
dziwna mi sie to wydaje - zdaje sobie sprawe z tego ze róznica to ~0,05-0,06V - ale jak dla mnie to zbyt duze roznice jak na działanie elektroniki biorac pod uwage ze zmieniaja sie wartosci tylko na setnych miejscach po przecinku...
troche to denerwujace bo proc kreci sie na 3,3ghz ale nie dziala stabilnie pod orthosem - stabilne uzyskałem 3,15 ale przy napieciu 1,415V co wydaje mi sie juz za duzo
czy mozecie podzielic sie info na jakich napieciach działacie? i jakie napiecie ma c2d6800 extreme (2,93ghz) - bo byc moze moja niewiedza mnie stresuje i trzeba dac conajmniej takie napiecie (~1.42V) a to co pokazuje cpuz olać?
dodam ze te roznice w napieciach widoczne sa zarowno w idle jak i w stresie - w idle napiecie jest prawie takie samo jak ustawione w biosie a w stresie widac ze roznice sa wieksze
moze zasilka nie wydala? 400W huntkey
no i pytanie czy warto go krecic az do 3,3? pytanie czy odczuje brak tych 150-300mhz?
z góry dzieki za porady