Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 39

Wątek: Teleobiektyw do zdjęć sportowych - piłka nożna.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chuckyy Zobacz posta
    Przepraszam, a Ty o czym piszesz? Zerwaleś się chyba troszke, nie czytając całego postu. Znam wymagania do swojej gazety i wiem jakie muszą być pliki. Pytałem o zastosowanie zdjęć po cropie do tychże właśnie wymagań.
    To o co pytasz, skoro wiesz? Te parametry, które podałeś są raczej niewystarczające (10x15 cm na 200 dpi). Spytaj Twojej gazety, co o tym sądzi.

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

no... proste.
    wystarczy by na tyle na ile potrzebujesz zdjęcie wystarczyło.
    tzn by nie trzeba było powiększać.
    I już.

(pomijam tutaj kwestie w stylu szum i odcięcie od tła po ostrym cropowaniu)
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rolaj Zobacz posta
    To o co pytasz, skoro wiesz? Te parametry, które podałeś są raczej niewystarczające (10x15 cm na 200 dpi). Spytaj Twojej gazety, co o tym sądzi.
    O co pytam też ci napisałem. I jak widzisz powyżej, człowiek do którego było skierowane pytanie (jak widzisz to nie byleś Ty, więc nie rozumiem, po co wchodzisz między wódkę a zakąskę) zrozumiał o co pytałem). Paramtery sa niewystarczające? O czym Ty w ogóle gadasz? Wiesz lepiej niż drukarnia AGORY jakie parametry powinno miec zdjęcie w gazecie, która jest u nich drukowana? No nie wytrzymam zaraz...

I jeszcze jedno - nigdzie nie pisalem o 10x15 cm przy 200 dpi. Czytaj uważnie i najlepiej nic już więcej nie pisz.
    Ostatnio edytowane przez chuckyy ; 08-03-2007 o 17:47
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Uzależniony

Domyślnie

Pytam bo myslę jak takie zdjęcia nadawalyby się np. do gazety. Szerokośc mniej więcej 15 cm przy 200 dpi, albo pion 10 cm przy 200 dpi
    Bardzo Cie serdecznie przepraszam, chyba mi sie zdawało, że podajesz wymiary. Skąd wiesz, z kim rozmawiasz?! Czy się znam czy nie?! Nie bede pisał, do Ciebie na CB, bo to prowadzi raczej do nikąd. W PM masz maila ode mnie. Firmowego. Zachowaj prosze dla siebie, może zechcesz napisać. Pozdrawiam.

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rolaj Zobacz posta
    Bardzo Cie serdecznie przepraszam, chyba mi sie zdawało, że podajesz wymiary. Skąd wiesz, z kim rozmawiasz?! Czy się znam czy nie?! Nie bede pisał, do Ciebie na CB, bo to prowadzi raczej do nikąd. W PM masz maila ode mnie. Firmowego. Zachowaj prosze dla siebie, może zechcesz napisać. Pozdrawiam.
    Nie zechcę napisać, bo nie mam po co. Skąd wiem z kim rozmawiam? Z użytkownikiem forum. Podawałem wymiary - ale było konkretnie napisane - szerokość 15 cm przy 200 dpi, albo jeśli to pion to szerokość 10 cm przy 200 dpi. W domyśle - wysokość zachowna proporcjonalnie przy wczesniejszych wymiarch.

Z tego co piszesz wychodzi, że się nie znasz, bo podajesz jakieś ogólne założenia. Ogólne można sobie wsadzić między bajki. Każda gazeta ma inną specyfikację druku, którą podaje Ci drukarnia. Drukarnia AGORY podaje - zdjęcia w rodzielczości 200 dpi - na pewno wiedzą lepiej od Ciebie jak się drukuje w ich drukarni
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Uzależniony

Domyślnie

Nie zechcę napisać, bo nie mam po co. Skąd wiem z kim rozmawiam? Z użytkownikiem forum. Podawałem wymiary - ale było konkretnie napisane - szerokość 15 cm przy 200 dpi, albo jeśli to pion to szerokość 10 cm przy 200 dpi. W domyśle - wysokość zachowna proporcjonalnie przy wczesniejszych wymiarch.
    Właśnie, prawidłowo wyliczyłeś. W adresie masz napisane, z kim rozmawiasz, powinieneś się domyślić firmy, raczej sie nie podszywam:-), sprawdź mnie. Ale rozmowa ze mną nie jest obowiązkowa.

Początki nałogu
    Miasto
    Strzałkowo

Domyślnie

bez apelacyjnie brałbym 70-200 f4

chociaż .. poszukaj na allegro bo czasem ktoś wypuści sigme 70-200 f2.8 .. a słyszałem, że też dobrze ostrzą
    Ostatnio edytowane przez Picia ; 11-03-2007 o 21:54

Bywalec Awatar toni
    Miasto
    Warszawa/Rozlare

Domyślnie

70-200 F4 bdb szkło, F2,8 do Twoich zastosowań bedzie lepsze....moze byc za mało tele..., przy tego typu zdjeciach duzo daje IS , ma ją 100-400....fajne szkło
    loox@op.pl
    gg 1508208
    Toni Maola
    :wink:

Uzależniony

Domyślnie

Dawid, wątek sie rozrasta, pączkuje, a tychyba masz już niezły metlik w głowie. Jeśli jeszcze się zastanawiasz, to nie ma po co. Z zestawienia L/4 i EF 100-300 f/4,5-5,6 bez porównania lepszy jest ten pierwszy. I jeśli kasa na nic innego nie pozwala, to po mojemu wybór jest jeden - czwórka. A jeśli Ci kiedyś przybędzie zł, czego życzę, to sprzedasz z mniejszą stratą niż 100-300. A co do IS, to owszem, jest bardzo przydatna, ale nic nie daje wówczas gdy rusza się obiekt a nie aparat (obiektyw). W takim sporcie, jeśli tylko sam się nie telepiesz, właściwie bezużyteczna. A 70-200/4 IS kosztuje tyle, co 70-200/2,8 non IS. Z resztą to już było. Liga się zaczyna - kupuj i ciesz się!

Dawid
    Guest

Domyślnie

Bardzo dziękuje wszystkim za cenne uwagi i opinie.

Kupię 70-200/4 i tak jak Rolaj podpowiedział gdy przybędzie trochę kasy to wtedy sprzedam i kupie lepszą eLkę.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów