Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 40

Wątek: BG-E3 w ciekawej cenie, ryzykowne :)

Coś już napisał
    Miasto
    Głowno / Warszawa

Domyślnie

Ja tam czekam. Nie wysylalem zadnych pieniedzy, wiec na razie niczym nie ryzykuje. Jezeli tylko towar bedzie to 2-3 dni nie robi zadnej roznicy a jak sami zauwazyliscie cena atrakcyjna. Taki po prostu urok allegro a jak ktos chce kupic beztresowo to idzie do fotojokera i za 380zl kupuje
    40D, C 10-22, C 17-55 IS, C 50/1.8 II, C 70-300 USM IS

randon
    Guest

Angry Grip Canon 400D

No już wiadomo Gripów nie ma, cytat wiadomości jaką dostałem:
    ,,Witam,
    No niestety mam złe wieści, bo towar nie dotarł . . . Ale to nauczka na przyszłość dla mnie, że to co mam na sprzedanie na allegro, to powinienem na bok odłożyć a nie sprzedawać poza aukcją. Transakcja NIE DOJDZIE do skutku z powodu braku towaru. Bardzo mi przykro z tego powodu, bo zawiodłem... Sprzęt ma dojść w tygodniu ale nic nie obiecuje i nie wiem w jakiej cenie. Więc jak by co to poinformuje, że posiadam gripy chyba, że już będziesz posiadać tak owy. Nie pozostaje mi nic jak przeprosić za zaistniałą sytuację. Zdarzyło mi się to pierwszy raz i czuję się bardzo niezręcznie. Pozostałe moje aukcje przebiegały bez problemów. Proszę tylko o wyrozumiałość. Jeszcze raz przepraszam.
    Pozdrawiam serdecznie,'' koniec cytatu.
    No to zabieramy się do pisania soczystych NEGATYWÓW!!!!!!!!

Canon 400D

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

a po co ?? jest was 10 weźcie się zbierzcie i do sądu . Koleś wam gripy załatwi
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Coś już napisał
    Miasto
    Głowno / Warszawa

Domyślnie

Mi tam sie nie chce za 80zl do sadu chodzic(oczywiscie prawnie jest to jak najbardziej mozliwe), mam naprawde sporo innych rzeczy do roboty. Fakt, ze ten pan troche niepowaznie podszedl do aukcji ale zapewne zaplaci za to negatywnymi komentarzami. Ja tam wystawilem neutrala (jakos uwierzylem w tlumaczenia) a pozatym nie ponioslem zadnych kosztow wiec sie tam wielce klocic nie bede.

randon
    Guest

Domyślnie Grip Canon 400D

Tak jak pisałem wystawiłem panu od gripów negatywa, oburzony przysłał mi oto wiadomość:,,
    Witam,
    Dziękuję bardzo za komentarz. Będę zmuszony odpłacić tym samym gdyż regulamin allegro mówi, że mam tydzień na wysłanie przedmiotu od zakończenia aukcji. A że Pan kieruje się emocjami i nie ma cierpliwości to nie moja sprawa. Aukcja została anulowana i zgłoszę to do allegro po upłynięciu tygodnia. Pozostali mnie zrozumieli, a Pan zaczął mnie wyzywać od oszustów. Miłego...
    Pozdrawiam,"
    Patryk
    To ja mu nato:
    ,,O , dobra a wie pan że przez kup teraz została zawarta formalnie umowa kupna sprzedaży, a co się z tym wiąże czekam na towar, jak nie to skieruje sprawa do sądu. Kwota mała bo 300 zł z tego muszę wpłacić 30zł żeby sprawie nadać tok, no ale koszty sądowe trochę zjedzą Pana a przynajmniej nad gryzą. No i nauczka na całe życie, nie wystawiamy towaru którego nie posiadamy !!! Tak mówi regulamin allegro. A co do komentarza, nie zaprzeczy pan w pełni zasłużony. Przy pomne tu aukcje JEEPA został wylicytowany, wygrany. Taka sama historia koleś też nie miał towaru. Zgadnij jak się skończyła dla sprzedawcy. Handel to nie zabawa. Myślę że się dogadamy , pozdrowienia dla przesympatycznego pana Patryka i miłego dnia ,,randon’’

Coś już napisał
    Miasto
    Głowno / Warszawa

Domyślnie

No widzisz wymagasz przestrzegania wszystkich regul a sam wystawiasz komentarz przed terminem wyslania. Oczywiscie to twoja sprawa: wystawienie negatywa i dochodzenie zawarcia umowy na drodze sadowej. Masz do tego pelne prawo ale czy warto? Pamietaj, ze Patryk bedzie zmuszony do sprzedania tobie tej rzeczy za 300zl a nie do dania za darmo Podobnie z kosztami sadowymi, moze nie poniesc zadnych jezeli od razu zgodzi sie z twoim pozwem. Druga sprawa: nie uwazasz za nieco dziwne, ze jak na razie tylko ty wsytawiles negatywa? Wszyscy inni uczestnicy licytacji czekaja do nastepnej dostawy.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mattnick Zobacz posta
    a po co ?? jest was 10 weźcie się zbierzcie i do sądu . Koleś wam gripy załatwi
    Jak zwróci pieniądze to z czym niby do sądu ?
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Coś już napisał
    Miasto
    Głowno / Warszawa

Domyślnie

Z tym, ze on ma obowiazek wykonac zawarta umowe a nie zwrocic kase.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Od każdej umowy można odstąpić .

Coś już napisał
    Miasto
    Głowno / Warszawa

Domyślnie

No z tym to moze byc roznie. Swiadczy o tym np orzeczenie sadu z tym samochodem sprzedanym na allegro.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów