Pokaż wyniki od 1 do 10 z 56

Wątek: Nikon D40X - nowy/stary model u konkurencji.

Mieszany widok

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Wygląda na to że Nikon dostał jakiejś biegunki z nowymi aparatami. Nie mają do zaoferowania nic ciekawego w jakości obrazu to pakują do puszek wszystko inne co się da. Tylko co wpakują do następcy D80 czy D200 jeśli Sony nie da nowej matrycy?
    Oszczędzają. Nie opłaca się dalej produkować 6MP matryc, bo koszt podobny ja 10MP. A wiadomo, że jak aparat ma dużo megapikseluf, to się lepiej sprzeda

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ej no... to co z ta wydmuszka? tylko Ken Rockwell ja zapowiedzial czy jednak Nikon ma cos z tym wspolnego?
    Ale ja to wiem nie od Kena .

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Oszczędzają. Nie opłaca się dalej produkować 6MP matryc, bo koszt podobny ja 10MP. A wiadomo, że jak aparat ma dużo megapikseluf, to się lepiej sprzeda
    Wiesz to może by było wytłumaczenie gdyby sami te matryce trzepali. Po prostu Sony się to nie opłaca. A oszczędność dla Nikona to raczej kiepska wziawszy pod uwagę koszty wprowadzenia nowego modelu na rynek.
    Może się zwróci przez to, że będzie bardziej konkurencyjny.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów