Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 04-03-2007 o 15:13
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
OT
Piotrek74 - pomyśl ile w ciągu działania forum było pytań "o udowodnienie/przekonanie " - stąd zrozumiała irytacja "starszyzny". Ale takie wycieczki personalno/polityczne :-/
Ja też nie rozumem połowy postów Janusza... tych w dziale z technikaliami ... ale staram się i mam nadzieję, ze będzie pisał jak najwięcej :-D
EOT
Spoko, nic się nie stało. Nieporozumienia czasem się zdarzają miedzy ludźmi. Ja popieram merytoryczne argumenty a zawsze byłem i jestem przeciwnikiem onanistycznych dyskusji.
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.
Pewnie macie racje, bo większość z reguły ją ma. Poniosło mnie z lekka.
Przepraszam Janusza Body
Obiecuję, że więcej nie będę wymagał od innych forumowiczów realizacji obietnic.
Na usprawiedliwienie napiszę, że nie mam 16 lat i nie lubię jak mnie ktoś "ustawia" i odnosi sie do mnie z góry bo jest "starszy rangą" na forum i wciska mi w usta coś, czego nie powiedziałem. Zastanawiam sie nad kupnem Canona bo mam do tego sprzętu pewien sentyment, zadałem pytanie, zostałem ustawiony w szeregu. Ok, zrozumiałem i przyznaję się do błędu (na razie tylko do błędu odnośnie niestosownej wypowiedzi ale jeszcze nie do błędu odnośnie wyboru sprzętu;-) )
A co do rzekomej wojny Między C a N to wogule czegos takiego niema aparaty obu tych firm sa na porównywalnie wysokim poziomie i bezpodstawnym bedzie powiedziec ze d70s bedzie gorsze od 400D bo zależy to od upodobań - zwracam uwage na to bo dużo ludzi ma d70s i czy należy uznac ich jako gorszych to samo sie tyczy innych modeli. warto porównywać ale może w nikonach jest coś czego canon nie ma co do urzytkownika Janusza Body to szacunek dla takich osób bo on na ban sie fotografią nie zajmuje od wczoraj
Canon 400D + kit + canon 38-76 4.5/5.6 + Tamron 80-210 4.5/5.6 + 430Ex
pomiędzy C 350D a N D70 według mnie nie ma nic, w jakosci obrazu, co przemawiałoby jednoznacznie na korzyść Canona lub Nikona. D70s nie miałem okazji próbowac. W mojej subiektywnej ocenie, nawet z D70 obrwaz jest lepszy i bardzeij szczegółowy niż z większej matrycy 350D... ale to moja subiektywna ocena tego co widzę na codzień...
Przywiązanie gra tu główne skrzypce bo jak ktos robi dużo nikonem i sie okaze ze taki Canon albo inny penatx ma 500 uszczelek nie szumiaca matruce i 20 mpix i jest prawie za darmo to i tak nie zniemi systemu bo sie przyzwycził nauczył wie co może wycisnąc z puszki ma osprzętowanie. decyzja na system jest ważna a co do pantaxa K10D to też można sie zastanowić jeśli by cie interesowało jeszcze co innego to olek E500 jest fajny ergonomicznie ale ma najbardziej szumiąca matryce jaką znam ale dodają do niego 2 szkła !
Canon 400D + kit + canon 38-76 4.5/5.6 + Tamron 80-210 4.5/5.6 + 430Ex