Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Przesiadka z D200 na MK II

kamael
    Guest

Domyślnie Przesiadka z D200 na MK II

Witam
    Zamierzam przesiąść sie z D200 na MK II (ale tego bez N). Czy ktoś potrafi napisać jakie są różnice pomiędzy nimi, chodzi mi bardziej o te rzeczy, których nie można porównać w specyfikacji technicznej. I o wrażenia pozytywne i nie pracy MK II.

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Chyba najlepiej gdybyś sam mógł pomacać tę puszkę i wyrobić sobie zdanie. Najłatwiej porównać specyfikacje inne cechy użytkowe raczej trudniej.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Początki nałogu Awatar oszołom
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Poszukaj lepiej N. Większy monitor z tyłu, zawsze to trochę większy komfort pracy na tym sprzęcie, ceny N trochę teraz spadną, bo wchodzi nowszy model.
    Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamael Zobacz posta
    Witam
    Zamierzam przesiąść sie z D200 na MK II (ale tego bez N). Czy ktoś potrafi napisać jakie są różnice pomiędzy nimi, chodzi mi bardziej o te rzeczy, których nie można porównać w specyfikacji technicznej. I o wrażenia pozytywne i nie pracy MK II.
    W dobrej cenie : http://foto.forumslubne.pl/viewtopic.php?t=779

O wrażenie zapytaj Dutego - jest na tym forum

(korpus + kit-zoom + krótki tele-zoom + flesz) + (korpus + szeroki-zoom + kit-zoom) + (statyw + monopod) + (błyskograty 2x0.5KW + pudełka + antenki) + (plecak + torby: duża i mała) + 28Gb CF + laptok
    => www.MysiaPercTeam.tk | www.Kanu.pl | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | Blog (niekoniecznie) ślubny

Domyślnie

"dwuletni, zrobione 6200 zdjęć."
    chyba dziennie...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz Unterschuetz Zobacz posta
    chyba dziennie...
    Chyba pitolisz - za przeproszeniem
    Duty ma konkretne powody by go gonić i nie chodzi o jakąś usterkę, tylko właśnie o specyfikę pracy z tym korpusem - z jego zawodowego punktu widzenia jak widać dyskwalifikującą ten aparat. Po szczegóły odsyłam do sprzedającego
    (korpus + kit-zoom + krótki tele-zoom + flesz) + (korpus + szeroki-zoom + kit-zoom) + (statyw + monopod) + (błyskograty 2x0.5KW + pudełka + antenki) + (plecak + torby: duża i mała) + 28Gb CF + laptok
    => www.MysiaPercTeam.tk | www.Kanu.pl | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | Blog (niekoniecznie) ślubny

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

chyba dziennie...
    w jedynkach mozna sprawdzic nr zdjeca, kazdego zdjecia wiec nie ma problemu ze sprawdzeniem poza tym DUTY to jest powazna firma, znana i zasluzona dla forum

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

widziałem na allegro :

takze wątpie w te 6200

ma wrecz wytartą rękojeść ...

choć oczywiście mogę się mylić

http://www.allegro.pl/item170440425_...d_mark_ii.html

to ten czy rozmnożyły sie marki z przebiegiem 6200 ?

Domyślnie

Wybaczcie, ale już widziałem niejedną aukcję, gdzie to sprzedają np dwu letnią jedynkę, używaną oczywiście w studio, oczywiśćie tylko 1k klapnięć i w ogóle stan igła.. stąd ten sarkazm

po drugie, czemu "6200" klapnięć, a nie 6300? Dziwne zaokrąglenie.. jak się naprawdę nie wie to się raczej zaokrągla do połówek, czyli np 6500... po drugie, można to sprawdzić na żytniej, więc czemu nie podali 6198? Nie mówię, że ściemniają, ale mówię, żeby uwazać..
    Ostatnio edytowane przez Łukasz Unterschuetz ; 03-03-2007 o 23:47

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
    widziałem na allegro :
    takze wątpie w te 6200
    ma wrecz wytartą rękojeść ...
    choć oczywiście mogę się mylić
    http://www.allegro.pl/item170440425_...d_mark_ii.html

to ten czy rozmnożyły sie marki z przebiegiem 6200 ?
    raczej ten

po drugie, czemu "6200" klapnięć, a nie 6300? Dziwne zaokrąglenie.. jak się naprawdę nie wie to się raczej zaokrągla do połówek, czyli np 6500... po drugie, można to sprawdzić na żytniej, więc czemu nie podali 6198? Nie mówię, że ściemniają, ale mówię, żeby uwazać..
    Wolę z Dutym zgubić niż z tobą znaleźć + to co napisał Jac.
    Z mojej strony - dobranoc

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów