Witam
Zamierzam przesiąść sie z D200 na MK II (ale tego bez N). Czy ktoś potrafi napisać jakie są różnice pomiędzy nimi, chodzi mi bardziej o te rzeczy, których nie można porównać w specyfikacji technicznej. I o wrażenia pozytywne i nie pracy MK II.
Witam
Zamierzam przesiąść sie z D200 na MK II (ale tego bez N). Czy ktoś potrafi napisać jakie są różnice pomiędzy nimi, chodzi mi bardziej o te rzeczy, których nie można porównać w specyfikacji technicznej. I o wrażenia pozytywne i nie pracy MK II.
Chyba najlepiej gdybyś sam mógł pomacać tę puszkę i wyrobić sobie zdanie. Najłatwiej porównać specyfikacje inne cechy użytkowe raczej trudniej.
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.
Poszukaj lepiej N. Większy monitor z tyłu, zawsze to trochę większy komfort pracy na tym sprzęcie, ceny N trochę teraz spadną, bo wchodzi nowszy model.
Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D
W dobrej cenie : http://foto.forumslubne.pl/viewtopic.php?t=779
O wrażenie zapytaj Dutego - jest na tym forum
![]()
(korpus + kit-zoom + krótki tele-zoom + flesz) + (korpus + szeroki-zoom + kit-zoom) + (statyw + monopod) + (błyskograty 2x0.5KW + pudełka + antenki) + (plecak + torby: duża i mała) + 28Gb CF + laptok
=> www.MysiaPercTeam.tk | www.Kanu.pl | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | Blog (niekoniecznie) ślubny
"dwuletni, zrobione 6200 zdjęć."
chyba dziennie...
Chyba pitolisz - za przeproszeniem![]()
Duty ma konkretne powody by go gonić i nie chodzi o jakąś usterkę, tylko właśnie o specyfikę pracy z tym korpusem - z jego zawodowego punktu widzenia jak widać dyskwalifikującą ten aparat. Po szczegóły odsyłam do sprzedającego![]()
(korpus + kit-zoom + krótki tele-zoom + flesz) + (korpus + szeroki-zoom + kit-zoom) + (statyw + monopod) + (błyskograty 2x0.5KW + pudełka + antenki) + (plecak + torby: duża i mała) + 28Gb CF + laptok
=> www.MysiaPercTeam.tk | www.Kanu.pl | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | Blog (niekoniecznie) ślubny
widziałem na allegro :
takze wątpie w te 6200
ma wrecz wytartą rękojeść ...
choć oczywiście mogę się mylić
http://www.allegro.pl/item170440425_...d_mark_ii.html
to ten czy rozmnożyły sie marki z przebiegiem 6200 ?
Wybaczcie, ale już widziałem niejedną aukcję, gdzie to sprzedają np dwu letnią jedynkę, używaną oczywiście w studio, oczywiśćie tylko 1k klapnięć i w ogóle stan igła.. stąd ten sarkazm
po drugie, czemu "6200" klapnięć, a nie 6300? Dziwne zaokrąglenie.. jak się naprawdę nie wie to się raczej zaokrągla do połówek, czyli np 6500... po drugie, można to sprawdzić na żytniej, więc czemu nie podali 6198? Nie mówię, że ściemniają, ale mówię, żeby uwazać..
Ostatnio edytowane przez Łukasz Unterschuetz ; 03-03-2007 o 23:47