Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 46

Wątek: Wezyk spustowy czy radiowo???

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

no ok ok... mozna i robic. Ja na to za bardzo nie mam czasu ... SKoro mozna dostac zamienniki po o wilele tanszej cenie to po co sie bawic w montowanie. Pewnie kupilbym wezyk ale ze pokazala sie opcja wyzwalacza radiowego chyba wole te opcje
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

theremin
    Guest

Domyślnie

Jasne Jablam, zależy co kto lub i ile może poświęcić czasu. U mnie rachunek jest prosty:
    zdechła mysza - free
    kabel, przyciski - z myszy

trochę trzeba pokombinować z wtyczką do 30D, ale u każdego elektronika-hobbysty różne "gold piny" walają się wszędzie ;-)

w wersji "standard" do blokowania spustu można użyć np.: przełącznika "2-3" key z myszy...

w wersji "deluxe":
    pierwszy lepszy mikrokontroler np.: at89c2051, 902313, attiny - 5 zeta
    kwarc, kondziole itp. - z odzysku
    dowolny kompilator asemblera lub bascom :wink: - free :wink:

Wierzcie, idzie to wydłubać (z napisaniem programu włącznie) w jeden wieczór, oczywiście wszystko polutowane na pająka i zalane glutem na gorąco... :wink:

Chyba, że ktoś sobie życzy lcd w kolorze blu...

Pzdr

Początki nałogu
    Miasto
    Somewhere in Europe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Mariusz.. zwykle wiem jak sie takie rzeczy kupuje
    No przecie jaja sobie robię ;-) (mam nadzieję, że bez urazy :-) )
    A tak na boku - jak już będziesz miał, to prośba jak do Janusza Body. Opisz wrażenia .

M@riusz
    Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Radiowe wyzwalanie fajna rzecz, ale zasięg mógłby być ciutkę większy. Zwłaszcza, że do mojego wężyka (300D) zrobiłem przedłużacz 11 metrów i działa bez problemu

Początki nałogu Awatar SimOn!
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

Wiecie co, zastanawiam sie po co wam taki duzy zasieg ? :-) Pytam serio bo mi jakos zawsze starczalo te powiedzmy 80 cm, no chyba ze robi sie jakis autoportret albo zostawia sie aparat za bramka na meczu czy cos w tym stylu no to wtedy mozliwe ze potrzeba wiecej.
    Nie bijcie tylko za takie pytanie :wink:
    podpis...

Początki nałogu
    Miasto
    Somewhere in Europe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes
    Radiowe wyzwalanie fajna rzecz, ale zasięg mógłby być ciutkę większy.
    Cytat Zamieszczone przez SimOn!
    Wiecie co, zastanawiam sie po co wam taki duzy zasieg ?
    Ano, jak widać, wszystkim nie da się dogodzić...
    Dla jednego za mało, dla drugiego za dużo, dla trzeciego zbyt proste, a dla innego zbyt skomplikowane :wink:
    No cóz... Jednemu wystarcza 80 cm, a drugiemu 5 m będzie za mało. Są tacy, którzy chcieliby móc zdalnie zwalniać migawkę i z 200 m (np. zdjęcia zwierząt z ukrycia).
    Wszystko zależy od tego, do czego używasz aparatu. Jak robisz zdjęcia np. turystyczno rodzinne, to do autoportretu z rodzinką 1 m wystarczy. Jak robisz np. przyrodę (szczególnie zwierzątka, owady i inne "ruszające się"), reporterkę "wścibską" ;-) lub zdjęcia detektywistyczne - to nigdy za mało zasięgu :-D .

M@riusz
    Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Początki nałogu Awatar moregun

Domyślnie

a czy moze ktos z was robi takie wezyki do 20d w domu - manufaktura i chcialby jeden upchnac za mala cene?
    zrobic nieoficjalna konkurencje dla zastepczych firm!

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moregun Zobacz posta
    a czy moze ktos z was robi takie wezyki do 20d w domu - manufaktura i chcialby jeden upchnac za mala cene?
    zrobic nieoficjalna konkurencje dla zastepczych firm!
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=11548

Początki nałogu Awatar moregun

Domyślnie

wiem wiem widzialem ale trzeba miec zdolnosci do dlupania i cas wiec pytam czy ktos ma na zbyciu jais zrobiony juz w miare nie paskudny.

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Przyszla dzisiaj paczuszka z wyzwalaczem! 193 zl (przesylka za pobraniem). Malutkie leciutkie i dziala bez zastrzezen. Jak na razie jestem bardzo zadowolony z zakupu. W koncu kable sie nie beda pod nogami platac. sprawdzalem na odleglosci 10 metrow i dziala naprawde dobrze. Moze Janusz cos wiecej napisze bo powinien tez dostac. ja w kazdym razie POLECAM! Mysle ze rozmyslanie czy wydac 180 na to czy na oryginalny wezyk 80cm Canona jest niepotrzebna

Dodatkowo przetestowalem sygnal stojac w jednym pokoju a aparat w drugim gdzie na drogdze byly 2 sciany ceglane i drzwi. Sygnal dociera bez problemu. Af poprawnie ustawiony
    Ostatnio edytowane przez JaBlam ; 07-03-2007 o 15:07
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów