Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 52

Wątek: Zaćmienia księżyca

Bywalec

Domyślnie

Ja tam o 1:43 odpalę napęd i może na jakąś dziurę w chmurach trafię. Choć prognozy mówią o 90% chmur niskich i 50%chmur wysokich + deszcz i mgła. Źle to widzę. Ale następne zaćmienie w czerwcu. Kolejne w 2010r.
    Tylko Canon. Po 30 latach uzbierało się tego sporo

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1jac Zobacz posta
    Ja tam o 1:43 odpalę napęd i może na jakąś dziurę w chmurach trafię. Choć prognozy mówią o 90% chmur niskich i 50%chmur wysokich + deszcz i mgła. Źle to widzę. Ale następne zaćmienie w czerwcu. Kolejne w 2010r.
    a czy przypadkiem nie zaczyna się to o 2:43 :P?

księżyc ma być nisko nad horyzontem, a dodatkowo deszcz i mgła :/ zobacze jak to będzie u mnie wyglądać może wezmę auto, statyw i przez otwarte okno będę strzelać :P o pierwszej kończę pracę, więc nie będę mieć problemów z 'wyczekaniem' do odpowiedniej godziny Jak coś ustrzelisz to wklej tu.

Pozdrawiam,
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Dopiero zaczyna Awatar doggy87
    Miasto
    Prudnik

Domyślnie

jeżeli chodzi o sprawdzanie pogody polecam http://meteo.icm.edu.pl/ mylą sie zawsze max do 30 minut

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez doggy87 Zobacz posta
    jeżeli chodzi o sprawdzanie pogody polecam http://meteo.icm.edu.pl/ mylą sie zawsze max do 30 minut
    na podstawie ich danych powstały moje ostatnie posty. Teraz to nawet prognoza na zaćmienie wygląda tam gorzej niż ostatnio.

Bywalec
    Miasto
    kraków

Domyślnie

pogoda ładna :P w Krakowie bezchmurne niebo

Coś już napisał Awatar MrDeadhead
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

k4cper - niestety niebo bezchmurne jest tylko pozornie. O polnocy bylo czysciutko, a teraz niestety lysy sie schowal za lekka mgla i chmurami. No akurat teraz

Bywalec
    Miasto
    kraków

Domyślnie

no jednak masz racje.. przed zaćmieniem było czyściutko , a później już mgiełka..

Bywalec Awatar tdrul
    Miasto
    Kolobrzeg

Domyślnie

ja od 3 na nogach i u mnie chmurki (mgła) pojawiła sie już pod samiuśki koniec ok. 6.00 ale to wtedy już było "po ptakach" ;D Ale co z tego ze warun był git jak miałem tylko do dyspozycji Sigme 55-200 haha ale podpiętą to 30D

Sie zobaczy co wyszło, a narazie do pracy do 16
    30D, C10-22, T17-50, C70-200, cokiny i inne fastpacki

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    a czy przypadkiem nie zaczyna się to o 2:43 :P?
    Z rozpędu podałem czas GMT (w aparaturze astro mam ciągle nieprzestawiony zegar).

U mnie całkowita kaszana. Jeszcze przed chmurami ostrzyłem aparaturę na Saturnie. Ale wiatr w górnych warstwach był tak duży, że nie uzyskałem ani jednego ostrego ujęcia. Około północy juz praktycznie nie udało się uzyskać ostrości na tarczy księżyca. Całkowita porażka.
    Tylko Canon. Po 30 latach uzbierało się tego sporo

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

u mnie o 2:43 zaczęły się pojawiać prześwity na niebie szkoda że nie miałem żadnego teleskopu czy refraktora :/ fotki robiłem 55-250 i 400d jak wywołam rawy to pokaże co z tego wyszło

edit: z tego co słyszałem, to można było także porobić fotki spadającego satelity...
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 21-02-2008 o 12:24

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów