Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 59 z 59

Wątek: Który: Ds MK II vs D MK III ?

Coś już napisał Awatar eko-mar

Domyślnie

Czytając niektóre posty nie moge się powstrzymać.....większość z was foci 20D lub 30D tylko dlatego, że nie stać na poważniejszy wydatek więc nie wmawiajcie nikomu , że jakość posiadanego sprzętu powinna zależeć od doświadczenia....tak jak by nie można było uczyć się na dobrym sprzęcie (oczywiście jak ktoś ma kasę) - totalna bzdura. Jak ktoś pisze,że poznanie wszystkich funkcji w 1D Mark III zajmie komuś parę lat, to widocznie wypowiada się na podstawie własnego doświadczenia. Nie sądzę żeby 19-latkowi (przyszłemu studentowi) rozgryzanie wszystkich funkcji zajęło więcej niż parę miesięcy....więc nie przejmuj się Lulu, kup 1D3 i napewno będziesz zadowolony, chyba że poczekasz i zobaczysz co wykluje się u konkurencji.
    Pozdrawiam...
    Canon+Nikon+Manfrotto+Hama+Lowepro:smile: =15kg:sad:

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

trochę co innego rozgryzanie funkcji a co innego realne i praktyczne zastosowanie do uzyskania właściwych i zmierzonych efektów

poza tym zgadzam się całkowicie ale uważam że jak na pierwsze lustro to strata kasy nawet jak się ją ma w nadmiarze ...

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eko-mar Zobacz posta
    Nie sądzę żeby 19-latkowi (przyszłemu studentowi) rozgryzanie wszystkich funkcji zajęło więcej niż parę miesięcy..
    Parę to fakt ale myśle ze godzin. A ilez tych funkci tam niby jest ? 75 % z nich ustawiasz raz i koniec.

Wszystkie aparaty na świecie bez wzgledu na cene rządzą sie tymi samymi prawami

czułość - przysłona - czas

eko-mar ma racje. bierz MK 3. A jak ci sie znudzi za poł roku i bedziesz sie chciał tanio pozbyć to "stuknij" do mnie PMa

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

a dlaczego wlasciwie 35mm? moze odrazu sredni format z cyfrowa scianka, skoro kogos stac? nie ma co sie hamowac i ograniczac...

jesli sie ktos nie zna na fotografi to nie ma sensu inwestowac w super sprzet - wystarczy kupic "dobry" sprzet i zobaczyc czy nas to kreci jesli nie - to poprostu szkoda kasy lepiej pojechc sobnie na wycieczka np do Tokyo ;-)

Uzależniony Awatar Lulu1988
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

A czy nie jest stratą wydanie np 1600zł na 350tke? Przecież tym się pofoci kilka miesięcy, może rok, poddenerwuje że czegoś tam nie ma a powinno być i w końcu kupi ten lepszy a 350tke odda starszej siostrze ;]
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jac: fotografia kręci mnie od 8 roku życia, jak bum bum, i tyle już wydałem na szmelce że chcę mieć w końcu coś porządnego...
    Ostatnio edytowane przez Lulu1988 ; 03-03-2007 o 23:10 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

miedzy 350/400d a Markami są jeszcze 30d , i 5d i w to pole celuj jeśli cię stać IMHO

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lulu1988 Zobacz posta
    Jac: fotografia kręci mnie od 8 roku życia, jak bum bum, i tyle już wydałem na szmelce że chcę mieć w końcu coś porządnego...
    jesli bys sie znal na fotografii to bys sie nie pytal co wybrac - dla mnie EOT

Uzależniony Awatar Lulu1988
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

;/ Pytam się ponieważ moje doświadczenie polega na zabawie lustrzankami w sklepach (nieraz i godzinnych ;] ) a ostatnio na FotoVision. O, mogę się pochwalić że widziałem już MK III na żywo szkoda tylko że za szkłem był wystawiony ;/
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    źle sformułowałem: chodzi o dośw z lustrzankami of course
    Ostatnio edytowane przez Lulu1988 ; 03-03-2007 o 23:19 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Moim zdaniem nic nowego z wątku nie wyniknie .
    Wszystkie kryteria wyboru zostały omówione .
    ZAMYKAM

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów