Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 59

Wątek: Który: Ds MK II vs D MK III ?

Uzależniony Awatar Lulu1988
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

Należy przyjechać do Grecji , popracować 12 lat u jednego Greka i z każdym kolejnym będzie coraz lepiej
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Janusz Body : 5D kosztuje około 2500 euro , MK III z tego co mówią to wydatek mniej więcej 3000, więc można powiedzieć że różnica nieznaczna. A Ds II też się zmieści w tym przedziale... ;]
    Ostatnio edytowane przez Lulu1988 ; 02-03-2007 o 21:58 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar yogi-bear
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Panowie dajcie spokój z tymi złośliwościami. Jeśli kogoś stać to niech kupuje (i bardzo słusznie).

Jeśli już mowa o uniwersalności (szeroko pojętej) obstawiał bym 1DmkIIn / mkIII z uwagi na uszczelnienia, szybkość, precyzję AF. Myślę że te 3 własności "jedynki" zdecydowanie częściej przydadzą się w codziennej pracy z aparatem niż "wyższa jakość" FF czy też brak cropa.

Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

Dzięki za pierwszą poradę. Może ktokolwiek ma doświadczenie z szybkostrzelnymi ? np jakie wychodzą portrety , jakość seryjnych itp...

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lulu1988 Zobacz posta
    Należy przyjechać do Grecji , popracować 12 lat u jednego Greka i z każdym kolejnym będzie coraz lepiej
    Lulu, komu i po co się tłumasz?!
    Z jakiegoś powodu 12 wyjechałeś z Polski. Kojarzysz o czym mówię? Polskie Piekiełko. Z autoposji wiem, że również w Atenach występuje...
    Idź na dpreview (ang. pewnie znasz) i tam zapytaj. Tam nikt w twoją kieszeń zaglądać nie będzie. Nikt nie będzie ci pisał, że na chrzciny to 400D spokojnie wystarczy.

Odnośnie aparatów:
    Jeśli tylko cię stać kupuj uszczelniony korpus, mieszkasz w Atenach! Nie rezygnowałbym również ze sprzątaczki matrycy. W tym mieście kurz daje ostro w ****.
    Rajd Akropol też do czystych nie należy ;-)

Jeśli chcesz tu, na CB poczytaj posty kolegów "amber" i "Arkan" o wadach i zaletach 1D series. Z rzadka tu pisują, mało postów, ale warto przeszukać forum.
    Często na forum pisuje "muflon", jeden z moderatorów. Ma 2eN. Napisz na PM, powinien odpisać ;-)

Mi (miałem 1D2N) nie pasował przede wszystkim układ AF, który (dosłownie) nie łapie ostrości (nawet z 85L, 135L) w ciemności. Ciężar aparatu/wielkość ładowarki (rozmiarem przypomina cegłę ) też mi nie pasił.
    W knajpach u ciebie (byłem) powinien dać radę.
    W skrócie: jeśli nie potrzebujesz ogniskowych poniżej 16, 17mm x 1.25 to kupuj Marka III
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 02-03-2007 o 22:26

Uzależniony

Domyślnie

na dpreview nikt nie zarabia 300$ miesiecznie
    a kolega ma 19 lat skoro pracowal juz 12 to bardzo mu gratuluje

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emisiaczek Zobacz posta
    na dpreview nikt nie zarabia 300$ miesiecznie
    a kolega ma 19 lat skoro pracowal juz 12 to bardzo mu gratuluje
    Podaj jeszcze jego PESEL.

Lulu jakby co pisz na PM

Z mojej strony EOT

Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

a czy powiedziałem , że podaję mój przykład? ;P

Uzależniony

Domyślnie

z mojej strony tez eot niech kupi mk III i sie nie przejmuje, nie tracilbym nawet czasu na gadki forumowe tylko planowal juz podroze albo umowy z modelkami

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yogi-bear Zobacz posta
    Panowie dajcie spokój z tymi złośliwościami. Jeśli kogoś stać to niech kupuje (i bardzo słusznie).
    Pewnie - ale jak ktos zadaje pytanie, czy kupic Mercedesa E klase czy Subaru Impreze, to rozmowa nie ma sensu, bo i tak, to jest loteria o co gosciowi chodzi i do czego ma zamiar sprzet wykorzystac. W przeciwnym razie niech kupuje co chce, bo i tak po czasie wyjdzie, czego potrzebowal

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

a dla mnie to tak czy tak troling z tego co pisze mozna wysnuc wniosek ze nie bardzo ma pojecie o fotografii a raczej chciał błysnąc...
    a Tobie Geitrzy proponuje troche dystansu bo to ze ktos smie powątpiewac w realnosc tego posta, nie znaczy ze chce komus do kieszeni zaglądac lub motywuje nim zazdrosc czy zawisc. wielu z tych ktorzy wątpią, juz nawet nie pisząc o sobie, ale np Janusz Body mogłoby kupic tego dzieciaka kilkukrotnie i troche w zyciu widziało by realnie takie cos oceniac.
    nawet jesli go stac na ten zakup czego mu zycze to nie ma on najmnieszego sensu bo zniszczy ta puszke nim zrozumie na czym polega fotografia... to jak ze sportowym wozem jak nie potrafisz jeździc to nie kupuj ferrari bo sie zabijesz i nie zawisc tu przemawia tylko rozsądek... tym bardziej ze koles w jakims innym watku kupował juz własnie na dniach 5D i cos chyba nie kupił :] wyszła nowa puszka kupuje ją i wcale sie nie zdziwie jak ogląsza wejscie nowego nikona ze bedzie tego nikona kupował
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów