Widzę że tu są same forumowe mądrale. Chyba nie bardzo pasuje mówić na poście jaki wystawił o mnie jako o osobie trzeciej?? Wielkie pozdro dla wszystkich.... I dzięki za serdeczne porady.....nie ma co....
Widzę że tu są same forumowe mądrale. Chyba nie bardzo pasuje mówić na poście jaki wystawił o mnie jako o osobie trzeciej?? Wielkie pozdro dla wszystkich.... I dzięki za serdeczne porady.....nie ma co....
Na Twoim miejscu bym kupił po prostu 5D. Wystarczy w zupełności. No chyba że jesteś spotterem, fotoreporterem itd. Wtedy Mark III ma rację bytu. Zamiast super body naprawdę warto w to miejsce mieć super obiektywy. Kiedyś miałem niezłe body i słoiki. Koszmar, jakość zdjęć jak z telefonu komórkowego. Postaw na szkła chłopie. Pozdrawiam.
FOTOINKWIZYTOR
różnicę w cenie pomiędzy 5D a MKIII zalepię w jakiś sposób, o to nie ma się co martwić. A pracując dla magazynu sportowego 5tka raczej mniej mi się przyda. I chodzi o to , że testują ją do 100 a nie 300tys.
Ja na twoim miejscu kupiłbym 1D MkIII , na rajdy przyda ci się szczelny, szybki "karabin" a jeśli chodzi o portret czy jakieś imprezy rodzinne to też 1D sobie poradzi.
Oczywiści to co mówi MARANTZ o bardzo dobrym szkle to podstawa, mieć 1D MkIII z podpiętym jakimś gównianym szkłem to moim zdaniem szczyt głupoty.![]()
przecież nie będę kupował do tego kitu za nie wiem.....300 euro![]()
lulu sorrki nie kupuje ciebiezrobiles w zyciu jakies zdjęcia? kit za 300 euro? stary za 300 euro kupujesz np 50 1.4 czy 80 1.8 ktore sa bardzo dobrymi szklami...
pitolisz stary... kup sobie 400d i zobacz czym w ogole jest fotografia. jesli stac cie na wydatki rzedu 4-5 tys euro to 400d kupisz z kieszonkowego :]
fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności
EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple
przecież napisałem "kitu za NIE WIEM...". Rozglądałem się jak narazie za zmiennoogniskowymi , stałka przyjdzie z czasem....A co do zdjęć to udało mi się kilka do tej pory zrobić (przykład http://www.galeria.cyfrowe.pl/author.php?aid=3065 )
wrzuc ktoras z tych fot z exifem na www.imageshack.us to moze przestane byc sceptycznybo jesli to naprawde twoje fotki to jeszcze mniej rozumiem twoje posty
![]()
fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności
EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple
a dlaczego jeszcze mniej?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
fotki to raczej moje, nie jestem z tych co ściągają z neta i wystawiają, chociaż podczas konkursu szkolnego trafiłem na kilku co tak mówili i to przy mnie ;]
Ostatnio edytowane przez Lulu1988 ; 03-03-2007 o 20:29 Powód: Automerged Doublepost