Będę miał teraz rok przerwy przed studiami a to oznacza codzienną zabawę aparatem i wyjścia na miasto, byćmoże jeszcze jakąś koleżankę się namówi na portrety![]()
Będę miał teraz rok przerwy przed studiami a to oznacza codzienną zabawę aparatem i wyjścia na miasto, byćmoże jeszcze jakąś koleżankę się namówi na portrety![]()
He he. No widzisz ? Tak cie po prostu z lekka wypuszczam. Nie ma aparatów mniej lub więcej nadających się do portretu. Puszka to puszka.
Aaaaa, no skoro tak to olej to który leszy !! patrzn to który drozszy !! No i koniecznie nie rób tego błędu co by metke z ceną odczepiać![]()
![]()
pitolisz chlopie... daj fote z exifem :] bo to ze tam gdzies jest napisane ze to jakims aparatem robione to nie musi to oznaczac ze rzeczywiscie nim :]
a do sprzetu trzeba dorosnac w sensie doswiadczenia i kolega ci dobrze radzi... sam zreszta rowniez to pisalem kup sobie jakas prosta lustrzanke najpierw zobacz jak sie to je... naucz sie obslugiwac bo kupujac MK III i tak nie zrobisz lepszych fotek jak ktos 300D kto wie jak sie zdjecia robi... sprzet to troche malo najlepsi i tak robia sprzetem maksymalnie prostym mając gora 3 stalki czesto bez AF
Ostatnio edytowane przez Skipper ; 03-03-2007 o 21:50
fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności
EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple
Jeżeli mi nie wierzysz....nie musisz, Twoja sprawa. To są moje foty i nie musisz w to wierzyć, a robione były tymi aparatami jakie są tam podpisane....Myślisz że każdy oszukuje? może Ty też tak robisz(?)....A na pytanie dalej nie odpowiedziałeś...
odpowiedzialem juz kilka razy... kup sobie najpierw lustro i sie naucz wogole z czym to sie je...
poza tym człowieku ty zejdź na ziemie...
pytasz o aparat który moze kilka osob stąd widziało na zywo a nikt nie miał okazji go używac... NIKT kompletnie NIKT nier jest w stanie udzielic ci tu sensownej autorytarnej odpowiedzi, bo kazda z nich to wieksze czy mniejsze chciejstwo lub czyjesz oczekiwania...
stad twoje pytanie nie ma sensu i nie moze byc powaznie traktowane
Dodam jeszcze tylko, że mając profesjonalny sprzęt utoniesz, jeśli wejdziesz w towarzystwo ludzi znających się na fotografii.. Mając taki sprzęt, ludzie oczekują od ciebie zdjęć tej samej klasy co sprzęt... Nie raz miałem na koncercie ubaw z poważnego pana z Jedynką, jakąś L'ką i fleszem ustawionym "na wprost" i robiącym tak koncertówki...
Miałem na myśli pytanie odnośnie tego , dlaczego nie wierzysz że to są moje fotki>>Chyba jest kilku użytkowników MKII, który jest przecież porównywalny
moj brak wiary wynika z tego ze piszesz tak jakbys pojecia o foto nie mial zadnego... ja nie mam za duzego a to widze...
Święta racja najpierw doświadczenie później sprzęt się liczy w moim przypadku to ewolucja zaczynałem fotografować zenitem 122 później był Canon AE-1 a teraz jest eos 33 a dalej się uczę na miejscu twoim kupił bym lepszy sprzęt niż mam teraz ale nie taki ze nie wiedział bym co z nim zrobić a jak masz kasę to lepiej kup sobie dobre szkła bo to się liczy najbardziej a korpus zawsze będziesz mógł zmienić ale to moje zdanie.
1 . bez przesady fotki są nienajgorsze ale i także nie jakieś rewelacyjne ... byłem w Atenach w zeszłe wakacje i uwierzcie mi łatwo tam o fajne ujęcia szczególnie dla ludzi z Polski, a zwirzyna przedstawiona jest racej pospolita ... sam nie wiem dlaczego nie robiłem za bardzo owadów są bajeczne w Grecji i w dodatku wszędzie...
2: koledzy mają racje 30D i fajne szkła - masz co rozgryzać przez 2 lata ... a jeśli naprawde masz sporo luźnej kasy to 5d i bez przesady z klimatem mój 300D przez 3 tygodnie jakoś w plecaku wytrzymał ...
3: zgiń przepadnij jeśliś trolem jest .