ja też pracuję czasem zlecenie wykonam. Jedno jest pewne brakuje mi ok. 15 000złdo szczęścia.
![]()
ja też pracuję czasem zlecenie wykonam. Jedno jest pewne brakuje mi ok. 15 000złdo szczęścia.
![]()
to nie powionien byc wielki dylemat kiedy odpowiesz sobie na pytanie doczego chcesz go kupic... jesli widoczki, człowiek na ulicy etc to zdecydowanie 17-40, jesli zdjęcia w trudniejszych warunkach oswietleniowych w ktorych nie podeprzesz sie lampa to 16-35 moze byc rozwiazaniem.
tu wiele osob kupuje szkła mocno na wyrost bo kiedys swiatła braknie lub cos tam innego do czego najczesciej nigdy nie dochodzi, wydając kase na cos z czgeo tak naprawde nie korzystaja
róznica w cenie miedzy 17-40 a 16-36 jest spora... kupisz 17-40 plus 70-200 f4 w cenie 16-35. 17-40 to bardzo solidne szkło i wbrew temu co tu wypisuja sprawdza sie bardzo dobrze, a za reszte kaski moze poleciec gdzies w ciekawy region swiata i zrobic kupe naprawde fajnych zdjęc![]()
fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności
EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple
hehe no to zle pytasz - twoje pytanie powinno brzmiec - czy wydajesz na sprzet wiecej niz na zone/dzieci/mieszkanie/.... jesli tak - to masz problem ;-)
jesli bedziesz wiecej wydawal na zone... to twoj obiektyw za 3k zniknie... uslyszysz wtedy ... "kup go sobie kochanie jak ci tak potrzebny" ;-)![]()
![]()
ja w 90% ze stałego etatu
nie związanego wogóle z fotografią
pozostałe 10% z fotografii
pozdrawiam
un point c'est toi
fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10
Czasem poprowadzę jakąś imprezę, postoję sobie weekendami na ulotkach, jakieś datki od rodzinkiAle i tak cały czas mało
![]()
5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO
"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"
Jak widzę znaczna część z nas ma poważny problem:-? , czy stać go na taki czy inny obiektyw, body, lampęNiestety (dla mnie) jestem już na innym poziomie abstrakcyjnego myślenia
![]()
Teraz nie muszę już kombinować co i za ile kupić, ja teraz muszę kombinować jak wytłumaczyć "Młodemu", że lepiej bedzie jak zacznie np. dobierać do swojego sprzętu nieco tańsze zamienniki niż oryginalen szkła firmy C.
Co mnie wczoraj zdrowia kosztowałożeby mu przetłumaczyć, żeby kupił 80-300 sigmy (uzywka za 260 pln) zamiast 70-300 Canona.... (nówkę)
??:
Mówię Wam to jest dopiero wyzwanie w porównaniu z przekonaniem żony, że szkło za 3 kpln jest o wiele bardziej potrzebnym wydatkiem dla rodziny, niż szafa za połowę tej ceny.![]()
Pozdrawiam i miłego tygodnia życzę![]()
![]()
![]()
A w temacie:
Parafrazując wielkie autorytety - Się pracuje, się ma !!!![]()
To wódka? - słabym głosem zapytała Małgorzata. - Na litość boską, królowo - zachrypiał - czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus. "Mistrz i Małgorzata" M Bułhakow
Różnie z tym bywa
Jedzie Zajączek przez las na nowiusim rowerze i spotyka Wilka pijącego alpagę.
- Zajączku, skąd masz rower - pyta się Wilk
- Oszczędzałem i mam. - odpowiedział Zajączek
Parę miesięcy później znów Wilk spotyka Zajączka, tym razem na skuterze.
- Zajączku, skąd masz skuter?
- Oszczędzałem, sprzedałem rower i mam.
Znów parę miesięcy później jedzie Zajączek jedzie w nowiusim samochodzie, aż tu nagle... nad głową przelatuje Wilk w samolocie.
- Wilku! Skąd ty masz taki samolot?! - dziwi się Zajączek
- Sprzedałem butelki i mam!
Na wszystko od razu raczej mało kto sobie może pozwolić - ciułać, ciułać, ciułać ... Pomalutku, kosztem wyrzeczeń. Kompletowanie zestawu to lata całe. Ech, młodzi ludzie chcieliby wszystko od razu. Jak napisała Hallgerd - stocki mogą pomóc, przyspieszyć.