Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 49

Wątek: Skąd bierzecie kasę na sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wprawka Zobacz posta
    może i bezsensowne, ale niektórzy tego nie rozumieją
    Na tym forum takich nie znajdziesz

Domyślnie

mnie jak ktoś pyta, ile kosztował mój aparat (poza kolegami po fachu, którzy wiedzą ile taki sprzęt kosztuje i pytają na zasadzie "ile kupiłeś taniej niż normalna cena") to mówię że 500 zł.. co to kogo interesuje...

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

wiesz fajnie by miec tak z 20 koła euro i naraz sobie kupic cały sprzet jaki sie zamarzy ale ja mimo ze mogłbym napisac iz duzo zarabiam bo prowadze firme za granica to swoj sprzęt kompletuje juz od 8 miesiecy. najpierw kupłem 30D i uzywałem stary obiektyw 28-80 jakis miesiac później kupiłęm tamrona 28-75 2.8 po 2 miechach był 17-50 w tzw miedzyczasie wpadła 50mm w grudniu wymieniłem tamrona na 17-40L a 3 dni temu kupiłem wteszcie długiego zooma drenujac karte kredytową wiec troche to trwa i powoli mozna wszystko kupic byle stare drogo sprzedawac a nowe targowac sie do upadłego nawet jakbys mial tak tydzien kupowac to trzeba zmeczyc sprzedawce ktory dla swietego spokoju odda ci sporzet za jakiekolwiek pieniadze
    ja z 70-200 stargowałem 100 euro i jeszcze wyrwalem za free najdrozszy filtr uv jaki hoya wypuscila ale meczylem goscia od konca stycznia

a najlepsza radą jaka moge Ci udzielic jest taka bys przestał pracować a zaczał zarabiac... wbrew pozorom zarobienie 1000zł wymaga duzo wiecej wysiłku i zajmuje duzo wiecej czasu niz zarobienie 10 tys
    Ostatnio edytowane przez Skipper ; 02-03-2007 o 15:27
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Bywalec Awatar sowask8
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz Unterschuetz Zobacz posta
    mnie jak ktoś pyta, ile kosztował mój aparat
    a dalej to... "no to teraz bedziesz robił super zdjecia... tym aparatem coo?.."
    Ostatnio edytowane przez sowask8 ; 02-03-2007 o 15:40
    Canon pełna klatka i do przodu

http://www.soowsen.blogspot.com

Uzależniony

Domyślnie

ja sie zastanawiam skad ludzie biora na dom nie czarujmy sie trzeba niezle krasc albo siedziec do 60tki w kredycie zeby kupic/postawic chate.

Coś już napisał Awatar Hallgerd

Domyślnie

Też jestem nauczycielką, troje dzieci. Aparat i pierwszy obiektyw (350d+tamron28-75) kupiłam odmawiając sobie wszystkiego przez rok, ciułając każdy grosz i biorąc dużą pożyczkę. Potem już z górki, lampa, teletransmitter, jakieś tła, statywy itp., spłaciłam aparat, kupiłam komputer teraz się zastanawiam nad szerokim kątem. Dylemat to czy 17-40L, czy 16-35L, czy może poczekać poczytać opinie na forum i 16-35II. Odpowiedź jest tu . Dzisiaj po roku pracy na stockach mam z tego ok. 3 naucycielskie pensje miesięcznie. Matka Wariatka jeszcze więcej. Tylko musisz sobie odpowiedzieć na pytanie, czy przeżyjesz sprzedaż jednego zdjęcia za 0,25$.

Początki nałogu

Domyślnie

Ja pracuję

swnw

Coś już napisał Awatar wprawka
    Miasto
    Radom - miasto bogów

Domyślnie

dzięki Hallgerd za linka, ten wątek, który podałaś to właśnie to o co mi chodziło.
    40d, 50 1.4, 17-85 ...

Coś już napisał Awatar Hallgerd

Domyślnie

Jakbyś miał jakieś pytania, pisz na priv.

Bywalec Awatar monisiek
    Miasto
    chicago

Domyślnie

czasem oszczednosci, czasem karta kredytowa. ale przede wszystkim dlugie zastanawianie sie czy planowany zakup jest mi naprawde niezbedny - mam teraz tak z lampa .

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów