Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Canon 350d+grip czy 20d co wybrać???

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

Moja 350-ka z podpiętym tamronem 28-75 bardzo często nie trafiała przy 28mm. Po przesiadce na 20D z tym szkłem jest o niebo lepiej.

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

Jak najbardziej 20D. Jeśli uznasz, że będzie Ci potrzebny do niego grip dokupisz go później. Zawsze lepiej brać coś z wyższej półki.
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Domyślnie

Pytanie brzmi:
    -czy będziesz robił dużo zdjęć przy otworze przesłony 2.8 i większym?
    -czy będziesz robił dużo zdjęć seryjnych?
    odpowiedź
    tak, tak - kup 20D
    od czasu do czasu, od czasu do czasu - kup 350 z gripem a resztę pieniędzy zainwestuj w szkło, statyw, karty lub bilety do kina dla Ciebie i ukochanej/ukochanego.

Wspomaganie autofokusa przy małych liczbach przesłony oraz liczba klatek na sekundę to jedyne istotne (nieco) różnice w tych aparatach, cała reszta to fajne pierdoły.
    Smiena 8M

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canclerz Zobacz posta
    Wspomaganie autofokusa przy małych liczbach przesłony oraz liczba klatek na sekundę to jedyne istotne (nieco) różnice w tych aparatach, cała reszta to fajne pierdoły.
    Ergonomi pracy nie nazwałbym fajną pierdołą, ale jedną z ważniejszych rzeczy w wyborze aparatu. 350+grip to nie to samo co 20d.
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chuckyy Zobacz posta
    Ergonomi pracy nie nazwałbym fajną pierdołą, ale jedną z ważniejszych rzeczy w wyborze aparatu. 350+grip to nie to samo co 20d.
    Cóż, jestem sporym facetem z wielkimi dłońmi i długimi paluchami. 350-kę z gripem trzymam pewnie i nie zwracam uwagi na tak szeroko opisywaną "wadę" tego aparatu jakią jest wielkość. Kółko znam z analogowej 100 jaką posiadałem dosyć długo. Przydatne? - na pewno. Niezbędne? - na pewno nie. Dla mnie lustrzanki Canona dzielą się na 1 cyfrowe i resztę. Nie twierdzę, że 350D jest lepsza od 20D, twierdzę, że moim zdaniem rożnica nie jest warta tych pieniędzy, chyba, że odpowiedziałeś "tak" na stawiane wcześniej moje pytania.
    Smiena 8M

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canclerz Zobacz posta
    Cóż, jestem sporym facetem z wielkimi dłońmi i długimi paluchami. 350-kę z gripem trzymam pewnie i nie zwracam uwagi na tak szeroko opisywaną "wadę" tego aparatu jakią jest wielkość. Kółko znam z analogowej 100 jaką posiadałem dosyć długo. Przydatne? - na pewno. Niezbędne? - na pewno nie. Dla mnie lustrzanki Canona dzielą się na 1 cyfrowe i resztę. Nie twierdzę, że 350D jest lepsza od 20D, twierdzę, że moim zdaniem rożnica nie jest warta tych pieniędzy, chyba, że odpowiedziałeś "tak" na stawiane wcześniej moje pytania.
    Oczywiście rozumiem. Jednak kiedy ja wybierałem aprat wygrała przede wszystkim ergonomia pracy, natomiast Twoje pytania, a właściwie odpowiedzi na nie, były mniej wazne mimo, że rąk wcale nie mam za dużych :P Aha, jeszcze 9 pól AF było dla mnie wazne
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Aktualnie posiadam 350D z gripem i nie narzekam jakoś specjalnie na ergonomię, może ze względu na moje małe dlonie. Napewno 20D będzie lepsze, ale ja na dzień dzisiejszy 350D nie mam nic do zarzucenia
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów