Moja 350-ka z podpiętym tamronem 28-75 bardzo często nie trafiała przy 28mm. Po przesiadce na 20D z tym szkłem jest o niebo lepiej.
Moja 350-ka z podpiętym tamronem 28-75 bardzo często nie trafiała przy 28mm. Po przesiadce na 20D z tym szkłem jest o niebo lepiej.
Jak najbardziej 20D. Jeśli uznasz, że będzie Ci potrzebny do niego grip dokupisz go później. Zawsze lepiej brać coś z wyższej półki.
Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser
Pytanie brzmi:
-czy będziesz robił dużo zdjęć przy otworze przesłony 2.8 i większym?
-czy będziesz robił dużo zdjęć seryjnych?
odpowiedź
tak, tak - kup 20D
od czasu do czasu, od czasu do czasu - kup 350 z gripem a resztę pieniędzy zainwestuj w szkło, statyw, karty lub bilety do kina dla Ciebie i ukochanej/ukochanego.
Wspomaganie autofokusa przy małych liczbach przesłony oraz liczba klatek na sekundę to jedyne istotne (nieco) różnice w tych aparatach, cała reszta to fajne pierdoły.
Smiena 8M
5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L
Cóż, jestem sporym facetem z wielkimi dłońmi i długimi paluchami. 350-kę z gripem trzymam pewnie i nie zwracam uwagi na tak szeroko opisywaną "wadę" tego aparatu jakią jest wielkość. Kółko znam z analogowej 100 jaką posiadałem dosyć długo. Przydatne? - na pewno. Niezbędne? - na pewno nie. Dla mnie lustrzanki Canona dzielą się na 1 cyfrowe i resztę. Nie twierdzę, że 350D jest lepsza od 20D, twierdzę, że moim zdaniem rożnica nie jest warta tych pieniędzy, chyba, że odpowiedziałeś "tak" na stawiane wcześniej moje pytania.
Smiena 8M
5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L
Aktualnie posiadam 350D z gripem i nie narzekam jakoś specjalnie na ergonomię, może ze względu na moje małe dlonie. Napewno 20D będzie lepsze, ale ja na dzień dzisiejszy 350D nie mam nic do zarzucenia![]()
5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO
"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"